Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Revisor krever millionerstatning fra TV 2

BERGEN (NTB): En revisor i Bergen hevder at han i et Dokument 2-program i TV 2 ble fremstilt som en korrupt mann som kunne kjøpes. Nå krever revisoren inntil 2 millioner kroner i erstatning fra tvkanalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erstatningssaken mot TV 2 pågår nå i Bergen byrett. Det er Gerhard Helskog, Viggo Johansen, Finn H. Andreassen og Bjørn Atle Holter-Hovind som sammen med styreformannen i TV 2 må stå til ansvar overfor saksøker.

  De fire var henholdsvis programleder, intervjuer, nyhetsredaktør og ansvarlig redaktør da programmet gikk på lufta.

Hvitvasking

Programmet der revisoren føler seg ærekrenket, handlet om selskapet Cartena Shipping. I programmet, som ble sendt i 1992, kom det blant annet fram påstander om hvitvasking av narkotikapenger, skriver Bergens Tidende.

  Det hevdes også at revisorer kan bestikkes til å bekrefte overfor Brønnøysund-registeret at et firma har betalt inn aksjekapital, uten at dette er gjort.

- Navnet synlig

Deretter ruller firmaattesten over skjermen i sakte film, slik at revisors navn blir synlig for seeren, hevder saksøker. Han mener at inntrykket seerne sitter igjen med, er at «dette er en korrupt og bestikkelig revisor».

  Umiddelbart etter at revisorens navn har vært synlig på skjermen, blir det i et intervju snakket om hvor lett det er å bestikke revisorer.

  Det er denne sammenkoblingen som etterlater inntrykket av revisoren som en korrupt mann, hevder saksøker.

  Byretten i Bergen har satt av fem dager til saken.

Hele Norges coronakart