Revisorrapport: Halvparten visste ikke de var medlem i SOS Rasisme

Halvparten av medlemmene i tre byer visste ikke de var medlemmer i SOS rasisme da revisoren fra KPMG ringte, viser rapport.

MISTER STØTTE: SOS Rasisme er under lupen med mistanker om medlemsjuks og misbruk av pengestøtte. Her er landsstyret. Daglig leder Kjell Gunnar Larsen nummer to fra venstre på rad tre. Leder trond Torbjørnsen foran til venstre i blå t-skjorte. Foto: SOS Rasisme
MISTER STØTTE: SOS Rasisme er under lupen med mistanker om medlemsjuks og misbruk av pengestøtte. Her er landsstyret. Daglig leder Kjell Gunnar Larsen nummer to fra venstre på rad tre. Leder trond Torbjørnsen foran til venstre i blå t-skjorte. Foto: SOS Rasisme Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): En rapport Dagbladet har fått tilgang til fra 30. oktober 2009, viser at mange personer oppført i medlemsregisteret i SOS Rasisme ikke er klar over det selv. I tillegg fant revisjonsselskapet KPMG spedbarnsmedlemmer og dobbeltoppføringer.

I et brev til Fordelingsutvalget, som gir offentlig støtte fra Barne- og likestillings- departementet, skriver KPMG at 27 av totalt 56 medlemmer de tok kontakt med i Molde, Haugesund og Trondheim ikke bekreftet sitt medlemskap for 2008.

Lista KPMG brukte for å sjekke om enkeltpersoner kjente til at de var medlemmer, var den samme SOS Rasisme brukte for å søke om statsstøtte i fjor. Leder Trond Thorbjørnsen vil ikke kommentere saken overfor Dagbladet.

SpedbarnIfølge rapporten, skrevet at SOS Rasisme sin faste revisor Sigurd Østensen, avviste hele seks av ti i Trondheim at de var medlemmer.

KPMG fant også spedbarn som ennå ikke hadde feiret sin første fødselsdag, men er innmeldt i SOS Rasisme av eldre søsken.

- Spedbarn utløser like mye støtte som andre medlemmer under 26, sier leder av Fordelingsutvalget, Ingrid Bergum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer