Revolusjonerende skjelettfunn

Menneskehetens historie kan måtte skrives på nytt etter et oppsiktsvekkende skjelettfunn i Sør-Afrika. Funnet tyder på at mennesket er over 500 000 år eldre enn tidligere antatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NYE FUNN: Fossiler av en kjeve og kopi av en fot fra en 3,6 millioner år gammel menneskeape. De ble funnet i Sterkfontein i Sør-Afrika. I gravene er det avdekket et nesten fullstendig skjelett av en menneskeape.

Skjelettfunnet i Sør-Afrika betegnes som revolusjonerende. Forskere regner med at skjelettrestene som er funnet er over 3 millioner år gamle, eller 500 000 år eldre enn det som tidligere har blitt opfattet som verdens eldste menneskelige levninger. Ifølge nye forskningsteorier var våre første forfedre spredt over store deler av Afrika, stikk i strid med hva man tidligere har antatt.

Menneskehetens vugge

Funnet forsterker teorien om at Afrika er menneskehetens vugge. Hittil har de eldste menneskelige levningene blitt funnet i den østlige delen av kontinentet. «Urmoderen» Lucy ble funnet i Etiopia, andre funn er gjort i Tanzania. Med de nye skjelettfunnene må forskernes teorier trolig forandres. Mens de tidligere trodde at de første menneskene for det meste holdt seg til Øst-Afrika, viser de nye oppdagelsene at vi trolig var spredt over hele det afrikanske kontinentet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer