Forsøpling i Kragerø

Revunge satt fast i søppel

Håper video fører til at flere plukker opp søpla etter seg.

SITTER FAST: Dette synet møtte Birgit Opland da hun gikk tur på Berøy i Kragerø. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På en gåtur på Bærøy i Kragerø fikk Birgit Opland øye på en revunge i vansker. Opland filmet hendelsen og la den ut på sin Facebook-side sammen med en klar oppfordring.

- Ta med søpla etter deg i sommer! Og om andre ikke klarer noe så elementært, så plukk med deres også! Se denne stakkars reveungen jeg møtte på tur som hadde satt seg fast, skrev hun i Facebook-innlegget 25. juni.

- Pjuskete

Revungen hadde satt fast hodet i en sennepsflaske. Opland håper videoen av reven kan føre til at flere plukker opp søpla etter seg.

Heldigvis fikk denne historien en lykkelig slutt. Etter litt hjelp kom reven seg løs.

- Ja, det gikk bra med reven. Den så litt pjuskete og fortumlet ut, men løp nok for å finne familien sin, håper jeg, forteller Opland til Dagbladet.

Problem

Generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Bente Lier, har tidligere kommentert frykten for økt forsøpling i naturen, til DinSide.

- Vi er veldig glade for at mange nå hygger seg og er sosiale ute i naturen. Men når folk lar det ligge igjen søppel etter seg, er det bekymringsfull, sier Lier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer