Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Revurderer outing av pedofile

Etter å ha møtt voldsom motbør fra politi, fengselsmyndigheter og hjelpeorganisasjoner, sitter nå den engelske avisen News of the World i møte med sine kritikere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisen hadde satt seg fore å offentligjøre navn og bilder av samtlige av Englands pedofilidømte under vignetten "Named and Shamed". Siden kampanjestart forrige søndag har en utuktsdømt svømmelærer rømt landet og to uskyldig mistenkte har blitt angrepet

En relativt unison hjemlig presse rykket umiddelbart ut og fordømte denne formen for moderne gapestokk. News of the World ble anklaget for å spekulere i saken rundt den åtte år gamle Sarah Payne som for et par uker siden ble funnet misbrukt og myrdet. Avisen er kjent for salgsstrategiske oppslag.

Ledelsen forsvarer den kontroversielle kampanjen med almennhetens rett til å beskytte barna. Paul Cavardino fra Nacro mener at det er en fullstendig missforstått strategi. Cavardino som arbeider med rehabilitering av overgripere påpeker de farlige konsekvensene ved at de pedofile går under jorden.

Avisen får fornyet støtte av Sarah Paynes foreldre men vil ikke kommentere hvor vidt de akter å avblåse, melder Aftenposten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media