Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rex reddet baby-kenguru

Nå er de perlevenner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hunder får mye kjeft i Australia fordi de tar livet av mindre dyr som tilhører kontinentets opprinnelige fauna.

Men den korthårede pointerkrysningen Rex (10) gjorde det tvert motsatte da den oppdaget en babykenguru i lomma på en kenguru som var påkjørt og drept av en bil i nærheten av den berømte surfestranda Bells Beach.

Hundens eier, Leonie Allan, sier til den britiske avisa The Telegraph at hun trodde Rex hadde fått ferten i en slange da den var nysgjerrig på den døde kenguruen - dessverre et vanlig syn langs veiene i Australia.

Søtt

- Men da Rex kom tilbake, slapp han en kengurubaby ned ved føttene mine, forteller Allan.

Da hadde hunden dratt den fire måneder gamle kenguruen ut av pungen på den døde moren, og båret den forsiktig hjem i nakkeskinnet. Og siden har de to vært perlevenner.

- Kenguruen hopper etter Rex og koser med ham. Rex svarer med å lukte og slikke på kenguruen. Det er ganske søtt, sier Leonie Allen, som vil levere kenguruen til en villdyrpark, som igjen vil slippe den ut i naturen når den er gammel nok om litt over et år.

Overlever sjelden

DAGENS HELT: I Australia - hunden Rex. Foto: STELLA PICTURES
DAGENS HELT: I Australia - hunden Rex. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

Ifølge The Telegraph er det svært uvanlig at kenguruunger overlever å befinne seg i morens pung når denne blir drept i trafikken. Og går det likevel bra, er det sjelden det lille pungdyret klarer seg på egen hånd.

Men direktøren for dyreparken er likevel mest overrasket over at kengurubabyen og redningshunden ble så gode venner.

- Det beviser at hunder kan leve in harmoni med lokale dyrearter så lenge de ikke oppdras til å angripe dem, sier Tehree Gordon til The Telegraph.

BLE VENNER:</B> Redningshunden Rex og den fire måneder gamle kenguruungen. Snart skilles deres veier når minstemann overleveres en dyrepark.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media