Rhys (11) døde i mammas armer

Ble skutt i nakken mens han spilte fotball.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 11 år gamle Rhys Jones spilte fotball med vennene sine på en parkeringsplass utenfor Fir Tree Pub i Croxteth da han ble skutt og drept i går kveld.


Han ble truffet av et skudd i nakken og flere i brystet. 11-åringen ble kjørt til sykehus, men livet sto ikke til å redde. Rhys døde i morens armer senere samme kveld.

- De skyldige skal straffes

I dag forlanger en sjokkert statsminister at de skyldige skal spores opp, arresteres og straffes. Statsminister Gordon Brown sa i dag at drapet har sjokkert en hel nasjon, skriver Sky News.

Innenriksminister Jacqui Smith har kondolert familien til Rhys.

Syklet forbi og skjøt

Den 11 år gamle Everton-supporteren spilte fotball med to venner, da en tenåring syklet forbi på en BMX-sykkel. Syklisten hadde skjult ansiktet med en hette og skjøt mot Rhys.

Politiet sier at han ble truffet av tre skudd. Et av skuddene traff i nakken.

DREPT AV TENÅRING: 11 år gamle Rhys Jones ble skutt i nakken mens han spilte fotball med to kamerater i går kveld. Foto: Merseyside Police/AFP
DREPT AV TENÅRING: 11 år gamle Rhys Jones ble skutt i nakken mens han spilte fotball med to kamerater i går kveld. Foto: Merseyside Police/AFP Vis mer

- Det er grusomt at en 11 år gammel gutt blir skutt og drept på denne måten. Samfunnet kan på ingen måte tillate at en 11-åring dør på slik, og vi må sørge for at dette ikke skjer igjen, sa politimannen Bernard Hogan-Howe til Sky News i dag.

Merseyside-politiet ønsker tips fra vitner som så drapet på gutten.

De har hatt 200 politifolk som har jobbet med å etterforske skyteepisoder i Merseyside, og ytterligere 100 har blitt satt inn i etterforskningen av drapet på Rhys Jones.

- En vidunderlig gutt

11-åringen skulle begynt på ungdomsskolen i september, men kom aldri så langt.

Han var gikk sitt siste skoleår på Broad Square Primary School i Croxteth.

- Han var en vidunderlig gutt, som var veldig populær. Han var vennlig, sosial og helt vill etter fotball, forteller rektor ved skolen, Elaine Spencer til Sky News.

Savnet av bestekameraten

James Rigby gikk i samme klasse som Rhys på barneskolen.

– Han gikk i klassen min og vi var bestevenner. Vi spilte fotball sammen hver dag og hadde det bare gøy. Han var en av de beste, og en av de mest populære i klassen, og jeg kommer til å savne ham, forteller James til BBC.

Foreløpig er ingen pågrepet for drapet, men to ungdommer på 14 og 18 år er arrestert og har sittet i avhør hos politiet i Merseyside. Politiet regner med å pågripe flere personer senere i dag, eller i løpet av uka, melder BBC.

Belastet område

Croxteth er en forstad til Liverpool nordvest i England. De siste åra har gjenger herjet området og politiet har brukt mye ressurser for å få løst voldsproblemet.

Området rundt puben har vært et spesielt problemområde. Mange ungdommer har pleid å samles utenfor puben. I fjor fikk politiet tillatelse til å oppløse ungdomsgruppene og bortvise dem fra stedet, skriver BBC.

MØTES I SORGEN: Venner og kjente av Rhys møttes i dag på drapsstedet ved Fir Tree Pub.