Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rianne fikk person- opplysninger om over 40 NAV-brukere i posten

- Det må være over 100 sider til sammen.

- OVER 100 SIDER: Rianne Vaagland mottok en tjukk bunke fra NAV med over 40 andre NAV-brukeres personopplysninger. - De har alle samme saksbehandler som meg, sier Vaagland. Foto: Privat
- OVER 100 SIDER: Rianne Vaagland mottok en tjukk bunke fra NAV med over 40 andre NAV-brukeres personopplysninger. - De har alle samme saksbehandler som meg, sier Vaagland. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Rianne Vaagland hentet inn posten på fredag og åpnet brevet fra NAV fikk hun seg en stor overraskelse. I konvolutten lå en stor bunke papirer med personopplysninger om over 40 personer som søker eller går på dagpenger.

- Det må være over 100 sider til sammen. Jeg har ingen intensjoner om å bruke dette til noe, men hvis det hadde kommet til noen som er desperat etter penger er det jo en gavepakke, sier Vaagland.

Hun forteller at det står navn, personnummer og adresse til alle NAV-brukerne i dokumentet.

- Flere av personene står også oppført med kontonummer, hvor mye de har jobbet, og hvor mye de har tjent de tre siste årene, forteller hun.

Samme saksbehandler Brukerne som omtales i dokumentene Vaagland har fått i posten har adresser rundt om i Norge, men alle er merket med «dagpenger» og «unnlatt offentlighet».

- Det er snakk om dagpenger, og alle har samme saksbehandler som meg, sier hun.

- Det ser egentlig ut som en skikkelig tabbe. På alle sidene står det at dette er informasjon som er unntatt offentlighet. Jeg frykter denne konvolutten bare skulle sendes internt, men havnet hos meg fordi mitt dokument lå øverst, sier Vaagland.

Vaagland forteller at hun fikk konvolutten i posten fredag, og leverte dem tilbake til NAV mandag.

- Menneskelig svikt Georg Giske, avdelingsdirektør i NAV forvaltning sier de feilsendte dokumentene skyldes en menneskelig svikt.

- Vi beklager på det sterkeste det som har skjedd. Vi synes det er leit, og det skal ikke skje, sier han.

Han forteller at de nå vil gjennomgå postrutinene for å finne ut hva som har skjedd, og for å unngå at det skjer igjen.

- I dette tilfellet skyldes de feilsendte vedtakene en menneskelig svikt. Nå skal vi vil ha en gjennomgang av postrutinene, og vi jobber fortløpende med å gjøre disse så gode som mulig.

- Vi setter pris på at vedkommende har sagt i fra til oss slik at brevene kan sendes til de riktige mottakerne.

EN TJUKK BUNKE: Rianne Vaagland ble ganske overrasket da hun åpnet konvolutten fra NAV og så at hun hadde fått tilsendt personopplysninger om rundt 40 andre NAV-brukere.
EN TJUKK BUNKE: Rianne Vaagland ble ganske overrasket da hun åpnet konvolutten fra NAV og så at hun hadde fått tilsendt personopplysninger om rundt 40 andre NAV-brukere. Vis mer