Ribber arresterte narko-baroner for pynten

Denne diamantringen til 660.000 kroner og flere fancy gullklokker auksjoneres bort i Mexico.

GULL OG DIAMANTER: Denne ringen tilhørte en narkobaron. Nå skal den under klubba på auksjon i Mexico. Foto: EPA/Scanpix
GULL OG DIAMANTER: Denne ringen tilhørte en narkobaron. Nå skal den under klubba på auksjon i Mexico. Foto: EPA/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Mexico auksjonerer bort luksusartikler som er beslaglagt i krigen mot de mektige narkokartellene, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Privatfly selges En av narkobaronene må finne seg i at diamantringen hans, til den nette verdi av 660 000 norske kroner, går under klubba. Flere andre gangstere må tåle at deres diamantsmykkede gullklokker skifter eiere.

Auksjonsoverskuddet skal finansiere tiltak mot kriminalitet.

President Felipe Calderon og regjeringen i Mexico prøver å stanse bølgen av narkotiske stoffer som skyller over grensa til USA og som skal gjøre narkokartellene 40 milliarder dollar rikere - hvert år.

I ar er en rekke narkobaroner.blitt arrestert. Myndighetene ribber dem nå for luksuspynten og lar auksjonariusen tilby folket de reneste gullkupp.

Ei klokke til en verdi av 1,7 millioner kroner, en 12.25 karats diamantring og tre privatfly er blant de gjeveste artiklene som tilbys.

Auksjonen vil foregå denne uka i Mexico by.

31 000 drept - Mesteparten av juvelene og klokkene stammer fra organisert kriminalitet, sier en kilde til Reuters.

Narkokartellene er kjent for å hvitvaske penger ved å kjøpe luksusartikler som Rolex-klokker og dyre biler kontant.

Mer enn 31 000 mennesker er blitt drept i narkotikakrigen i Mexico siden desember 2008, da presidenten satte inn tusenvis av soldater og politibetjenter i kampen mot de mektige kartellene.

FINT SKAL DET VÆRE: Narkokartellene i Mexico hvitvasker penger gjennom kontantkjøp av luksusartikler som dyre klokker. Foto: EPA/Scanpix
FINT SKAL DET VÆRE: Narkokartellene i Mexico hvitvasker penger gjennom kontantkjøp av luksusartikler som dyre klokker. Foto: EPA/Scanpix Vis mer