- Rice er en løgner

En tidligere FBI-medarbeider beskylder sikkerhetsrådgiver Condoleezza Rice for å lyve.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I tillegg nekter Det hvite hus å frigi dokumenter om antiterrorarbeidet i Clinton-administrasjonen.

Temperaturen stiger, og konflikten mellom Bush-administrasjonen og kommisjonen som etterforsker etterretningsarbeidet før angrepene 11. september 2001, blir stadig mer tydelig.

Den tidligere FBI-oversetteren Sibyl Edmonds har fortalt til den britiske avisa The Independent at flere ledende tjenestemenn visste at al-Qaida planla et angrep i USA med fly flere måneder før 11. september.

«Skandaløs løgn»

Hun beskylder sikkerhetsrådgiver Condoleezza Rice for å komme med «skandaløs løgn» når hun hevder at det ikke forelå noen advarsler om terroraksjonen før 11. september.

Sibyl Edmonds forteller at hun i et tre timer langt avhør fortalte undersøkelseskommisjonen om konkret informasjon i etterforskningsmapper, ga dem nøyaktige datoer, spesifikke mål, og navnene på personene som ledet etterforskningen.

- Jeg ga dem alt slik at de kan gå tilbake, og følge det opp. Dette er ting som er dokumentert. Dette kan enkelt slås fast. Det var generell informasjon om tidsrammen, om metodene som ville bli brukt, men ikke detaljert om hvordan de ville bli brukt. Det var om personene som var på plass, og hvem som beordret denne typen angrep. Andre byer ble nevnt. Store byer med skyskrapere, sier Edmonds.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer