- Rice har seksuelle problemer

Derfor er hun Russland-hater, skriver Pravda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den russiske nettavisen Pravda.ru har en egen seksjon dedikert til den amerikanske utenriksministeren Condoleezza Rice. De er ikke særlig vennlig innstilt.


Condoleezza Rices seksuelle problemer i Det hvite hus
heter serien. 

I artiklene kan man blant annet lese at hennes anti-russiske uttalelser skyldes at hun er en enslig kvinne uten barn, og at hun er en ond, fornærmet kvinne som mangler oppmerksomhet fra menn.

Nasjonalistisk

- Condoleezza Rice trenger et kompani av soldater. Hun trenger å bli tatt med til brakkene for å bli tilfredsstilt. På den annen side, hun kan vanskelig tilfredsstilles på grunn av sin høye alder, sier ultranasjonalisten Vladimir Zhirinovsky i et intervju med avisen.

Pravda.ru ser ikke ut til å skille Zhirinovskys uttalelser fra sin redaksjonelle analyse.


- Rice får raserianfall av den typen bortskjemte seksåringer får, heter det i seriens spørsmål- og svar-artikkel.

Andre artikler i serien heter «Condoleezza Rice vil at Russland skal adlyde hennes minste vink» og «Hykleriets stemme».

- HAR SEKSUELLE PROBLEMER: Den russiske nettavisen Pravda.ru langer ut mot den amerikanske utenriksministeren Condoleezza Rice. Her møter hun sin russiske kollega Sergey Lavrov i Moskva 21. oktober. Foto: AP
- HAR SEKSUELLE PROBLEMER: Den russiske nettavisen Pravda.ru langer ut mot den amerikanske utenriksministeren Condoleezza Rice. Her møter hun sin russiske kollega Sergey Lavrov i Moskva 21. oktober. Foto: AP Vis mer


Populær nettavis

Avisen Pravda
var den sentrale nyhetsavisen under Sovjettiden, men ble nedlagt i 1991. Over 90 prosent av journalistene etablerte da sin egen versjon av avisen, som også ble lagt ned etter press fra myndighetene. Nettavisen Pravda.ru ble lansert i 1999 av de samme journalistene, under ledelse av de forhenværende Pravda-redaktørene Vadim Gorshenin og Viktor Linnik.

Nettutgaven av Pravda er ikke det samme som papiravisen som også publiseres nå, og har en svært nasjonalistisk profil. De er en av de mest populære internasjonale nyhetssidene fra Russland.

Avisen har en egen serie artikler som heter USA vil knuse Russland.


Kjølig forhold til USA
Forholdet mellom Russland og USA har blitt stadig kjøligere de siste årene, på tross av at Putin og Bush fremsto som nære allierte og venner da Bush begynte sin første presidentperiode i USA.

Utenriksminister Rice reiste nylig til Moskva og besøkte redaktøren og familien til den drepte journalisten Anna Politkovskaja. Det spekuleres i om Politkovskaja ble drept av russiske myndigheter fordi hun gjentatte ganger avslørte overgrep mot den tsjetsjenske befolkningen.

Det blir likevel gjort forsøk fra de to landene på å nærme seg hverandre. Forrige uke møttes Bush og Putin i Moskva.

Sist søndag undertegnet USA og Russland en tostatlig avtale som åpner for at Russland kan bli medlem i Verdens handelsorganisasjon (WTO).

- Rice har seksuelle problemer
ULTRANASJONALIST: - Hun er en ond, fornærmet kvinne som mangler oppmerksomhet fra menn, hevder Vladimir Zhirinovsky i Pravda.
RUSSLAND PÅ VEI INN I WTO: Putin og Bush møttes i Moskva forrige uke, og signerte en foreløpig avtale sist søndag.