Rice presses i boksen

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Condoleezza Rice presses til å vitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Condoleezza Rice kan vitne offentlig for granskingskommisjonen etter 11. september, opplyser Det hvite hus tirsdag. Rice har til nå nektet å vitne offentlig - av prinsipp.

Kravet om at Rice må vitne offentlig vokste fram i forrige uke, da den tidligere Hvite Hus-rådgiveren Richard Clarke vitnet for kommisjonen og beskyldte Bush-administrasjonen for å ha oversett terrorfaren før 11. september 2001. Rice svarte med å skjelle ut Clarke i en rekke presseintervjuer etterpå, men da hun ble spurt om å svare på beskyldningene offentlig og under ed, nektet hun, og forklarte at det var av prinsippielle grunner.

Ingen presedens

Rice har tidligere forklart seg bak lukkede dører, men regjeringen har til nå motsatt seg en offentlig utspørring fordi det ikke er vanlig at tjenestemenn- og kvinner som ikke er politisk utnevnt, vitner for offentlige kommisjoner.

Bushs juridiske rådgiver, Alberto Gonzalez, krever imidlertid at sikkerhetsrådgiverens offentlige vitnemål ikke skal skape presedens for senere saker.

Det er foreløpig ikke blitt diskutert om det tidligere vitnemålet - som ble tatt for lukkede dører - også skal offentliggjøres helt eller delvis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer