ARRESTERT: Politietsjef Chris Nocco fortalte historien om Richard Hoagland på en pressekonferanse mo slutten av forrige uke. Foto: NTB scanpix
ARRESTERT: Politietsjef Chris Nocco fortalte historien om Richard Hoagland på en pressekonferanse mo slutten av forrige uke. Foto: NTB scanpixVis mer

Richard forlot familien sin, tok død manns identitet og giftet seg på nytt. Etter over 20 år ble han avslørt

- En egoistisk feiging.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For drøye 20 år siden slo en mann ved navn Terry Jude Symansky seg ned i Pasco County i Florida.

Han jobbet litt her og der, kjøpte eiendom som han leide ut, fikk flysertifikat, giftet seg og fikk en sønn.

I det hele tatt virket alt helt normalt. Det er bare et problem. Alt var basert på en løgn, skriver Tampa Bay News.

Falsk identitet i over 20 år

For Terry Jude Symansky heter egentlig Richard Hoagland. Hoagland forsvant fra Indiana for rundt 25 år siden og ble erklært død i 2003. I realiteten var han i live hele tiden, under et annet navn.

Hoagland levde på at et tidspunkt sammen med den Terry Jude Symanskys far. Der skal han ha funnet en kopi av dødsattesten til Symansky, som døde i 1991. Den brukte han til å få en fødselsattest fra Ohio. Med fødselsattesten søkte han om et førerkort i Alabama, og han brukte det til å få et førerkort i Florida under navnet Terry Jude Symansky.

Det er på denne måten etterforskere tror at Hoagland klarte å stjele identiteten til en død mann. Han skal ha brukt navnet Terry Jude Symansky siden 1994, skriver WFLA.

Hoagland stakk fra Indiana i 1992. Da hadde han to mislykkede ekteskap bak seg, i tillegg til fire barn. Til kona skal Hoagland ha sagt at han måtte rømme fordi han var ettersøkt av FBI for å ha underslått millioner av dollar.

FALSK IDENTITET: I 24 år levde Richard Hoagland et liv med falsk identitet. Foto: Pasco County Sheriff's Office
FALSK IDENTITET: I 24 år levde Richard Hoagland et liv med falsk identitet. Foto: Pasco County Sheriff's Office Vis mer

- Egoistisk feiging

Men i realiteten forlot Hoagland Indiana fordi han ikke orket å gå gjennom enda en skilsmisse. Etter noen år antok kona at Hoagland var død, skriver Bay News.

- Dette er en egoistisk feiging. Dette er en person som har levd sitt liv ved å ødelegge andres, sier den lokale politisjefen Chris Nocco.

Måten han ble oppdaget på er også en historie for seg selv. Nevøen til den ekte Terry Symansky startet et familiesøk på Ancestry.com, en side som gir folk muligheten til å søke opp slekt.

- Han søker opp sin ekte onkel Terry Symansky og ser at han døde i 1991, noe familien visste. Så starter han å scrolle nedover siden og ser at Terry Symansky ble gift på nytt i 1995, forteller Nocco,

Et Google-søk ga nevøen ytterligere informasjon om «onkelen» sin, blant annet at han nå var pilot.

Uvitende kone

Oppdagelsen ble gjort for tre år siden, men familien vegret seg for å ta kontakt med politiet, av frykt for at Hoagland kunne komme etter dem. Men i april i år bestemte de seg for å ta kontakt med lovens lange arm.

Onsdag i forrige uke ble Hoagland pågrepet, siktet for identitetstyveri. Fram til politiet dukket opp hadde hans nåværende kone ingen anelse om hans fortid.

- Hun har blitt jugd til i 20 år, så nå vet hun ikke hva hun må gjøre. Hun vet ikke om ekteskapet er legalt en gang. Hva kommer til å skje med eiendommene de eier eller bankkontoene? Sønnen har etternavnet Symansky, sier etterforsker Anthony Cardillo.

Politiet avviser ikke at siktelsen mot Hoagland kan bli utvidet.