HANDLINGENS MANN: New Mexico-guvernør Bill Richardson stilte selv som presidentkandidat, men trakk seg tidlig og ga sin fulle støtte til Obama. Nå seiler han opp til å bli ny handelsminister, etter at Hillary Clinton kapret utenriksdepartementet.
HANDLINGENS MANN: New Mexico-guvernør Bill Richardson stilte selv som presidentkandidat, men trakk seg tidlig og ga sin fulle støtte til Obama. Nå seiler han opp til å bli ny handelsminister, etter at Hillary Clinton kapret utenriksdepartementet.Vis mer

Richardson trolig ny handelsminister

Guvernøren var blant kandidatene til ny utenriksminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): New Mexicos guvernør Bill Richardson seiler nå opp til å være den heteste kandidaten til å bli USAs neste handelsminister under president Obama.

Den latinamerikanske guvernøren var lenge en av de mest aktuelle navnene til den mektigste kabinettposten - utenriksminister.

Men de siste dagene er det blitt soleklart at denne jobben tilfaller Hillary Clinton.

Det er en sentral kilde i Demokratene som overfor nyhetsbyrået AP bekrefter Richardsons toppkandidatur.

Guvernøren har vært åpen om sine ambisjoner om å komme til Washington under Obama, og var blant de første som omfavnet presidentkandidaten etter at han selv trakk seg tidlig i primærvalgkampen.

Også Washington Post  har kilder på at Richardson er nær handelsdepartementet.

Mange trodde jobben ville tilfalle Obama-kampanjens finanspolitiske rådgiver Penny Pritzker, før hun i går trakk seg som kandidat.

- Men ingenting er offisielt tilbudt, ingenting er takket ja til, granskningen av kandidatene er ikke ferdig, og prosessen er ikke kommet så langt som til andre stillinger som er diskutert - slik som Hillary Clintons reise til utenriksdepartementet, sier ABC's kommentator Jack Trapper.