Rick Danko kan få ti år

Rocke-legenden Rick Danko risikerer opptil ti års fengsel, hvis han blir funnet skyldig i å ha smuglet heroin til Japan. Rettssaken starter 2. juli, og bevisene mot Danko skal finnes mellom sidene i amerikanske tidsskrifter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I disse tidsskriftene skal det nemlig ha ligget ti pakker med til sammen 1,25 gram heroin. Det japanske nyhetsbyrået Kyodo News skriver at dopet ble sendt til Danko i Japan fra hans kone i USA.

Alvorlig

Det kan vise seg å bli en svært alvorlig dumhet, for japanske myndigheter slår hardt ned på alle forsøk på narkosmugling - noe flere vestlige rockere har fått erfare: Paul McCartney satt ni dager i japansk fengsel i 1980, for å ha tatt med seg marihuana på konsertturné. Han ble utvist fra landet.

Der ligger sannsynligvis Dankos eneste håp, for i stedet for en langvarig forlengelse av sin allerede månedlange varetekt kan han slippe unna med utvisning fra Japan.

Turné med Fjeld

Det var firmaet som 6. mai skulle levere pakken til Dankos hotell i Chiba, en forstad til Tokyo, som oppdaget heroinen. Han ble arrestert på hotellet samme dag.

Danko var på turné i Japan med Jonas Fjeld og Eric Andersen i gruppa Danko/Fjeld/Andersen og skulle holde sin siste konsert bare noen timer etter arrestasjonen. Danko uteble, offisielt på grunn av sykdom. Da Danko heller ikke møtte opp til en konsertturné med The Band i USA like etter, ble den egentlige årsaken kjent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer