BODDE SAMMEN: I 2009 bodde Hans Rickard Strømner med Rune og Thomas Haga i flere uker. De sier han følte seg ensom alene på Nesodden. 
Foto: Christian Roth Christensen
BODDE SAMMEN: I 2009 bodde Hans Rickard Strømner med Rune og Thomas Haga i flere uker. De sier han følte seg ensom alene på Nesodden. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

- Rickard beskrev kjæresten som verdens flotteste jente

- Han var en liten gutt i en stor verden, forteller Thomas og Rune Haga om drapsofferet Hans Rickard Strømner (23).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble Hans Rickard Strømners ekskjæreste (21) og hennes venninne (22) pågrepet og siktet for forsettlig drap eller medvirkning til drapet på 23-åringen. Begge de siktede nektet i går straffskyld.

Da Strømner forsvant 9. juli hadde vennene fått inntrykk av at forholdet til 21-åringen nylig hadde tatt slutt, og at kvinnen var den siste som hadde sett ham i live. Nå mener politiet at Strømner ble drept like etter det angivelige bruddet, før han ble innpakket i plast, fraktet til Klemetsrud og dumpet i veikanten.

Ifølge VG konkluderer den foreløpige obduksjonsrapporten med at han var påført en rekke stikk eller hugg med et kraftig våpen. Drapsvåpenet skal ha etterlatt spor i bein og knokler, noe som gjorde at Kripos raskt slo fast at det dreide seg om et drap da liket ble undersøkt.

Ennå er det uklart hva motivet for ugjerningen har vært.

- Fantastisk gutt I 2009 bodde Strømner i flere uker hos Thomas Haga (31) og partneren Rune Haga (48).

Thomas og Strømner kjente hverandre fra Natur videregående skole i Oslo. Der hadde også ekssamboeren til Hans Rickard Strømner gått. Hun er også en bekjent av Thomas Haga.

- Jeg og Rickard var veldig nære venner. Han var en fantastisk flott gutt, veldig åpen og ærlig, sier han.

Han beskriver Hans Rickard Strømner som en person som var utrolig glad i kjæresten sin.

- Rickard beskrev kjæresten som verdens flotteste og beste jente. Vi hørte aldri at det var noe bråk mellom dem, sier Thomas Haga.

Men Rune sier at Hans Rickard Strømner hadde et vanskelig forhånd til jenter.

- Han hadde en del angstfylte problemer med jenter, men jeg hadde aldri ventet at noe slik som dette kunne skje, sier Rune.

Tunge dager Paret har hatt tunge dager etter at det ble klart at det var Hans Rickard som var blitt funnet drept på Klemetsrud. Paret beskriver siktelsen av ekssamboeren som en slags lettelse.

- Vi var redd for at det var en slags likvidering etter alle drapene som har vært i Oslo, sier Thomas.

- Nå venter vi bare på å få vite mer. Akkurat i dag er bare alt uforståelig

Bodde sammen Thomas og Rune har et hus ute i skogen i Brandbu i Hedemark. I 2009 bodde Hans Rickard Strømner hos paret i flere uker. Han sov på gjesterommet.

- Rickard var en veldig aktiv og energisk gutt. Da var det veldig greit å bo i skogen. Da kunne vi sende han ut på en tur for å roe seg ned.

De følte at Hans Rickard hadde et behov for omsorg.

- Vi tok ham til oss og hadde omsorg for han, han kunne være her og få trygghet. Grunnen til at han trengte det var at han kunne føle seg ensom og lei seg alene i leiligheten sin på Nesodden, sier Thomas Haga.

- Rickard var en liten gutt i en stor verden, sier han.

- Noe hadde skjedd Tidlig i sommer sendte Thomas en tekstmelding på mobil til Hans Rickard.

- Jeg skrev «Vi må sees snart». Men jeg fikk aldri svar, sier Thomas.

Sist gang paret hadde kontakt med Hans Rickard Strømner var i måneskifte mellom mai og juni.

- Det var tydelig at noe hadde skjedd med Rickard. Jeg skjønte at noe ikke var som det skulle. Det var noe han ville snakke om. Noe som åpenbart plaget han, men han utsatte å bringe det på banen under hele samtalen. Da vi skulle legge på fortalte han heller at han skulle komme opp en tur og fortelle dem det ansikt til ansikt, sier Rune Haga.

Men han kom aldri.

- Dette er en utrolig trist historie. Han har hatt en tøff oppvekst, og det er utrolig sårt å tenke på at han aldri skulle bli en fri voksen mann, sier Rune.

DREPT: Hans Rickard Strømner ble 23 år gammel. Foto: PRIVAT/POLITIET
DREPT: Hans Rickard Strømner ble 23 år gammel. Foto: PRIVAT/POLITIET Vis mer