Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ricky Martin krever Puerto Rico-guvernørens avgang

Hundretusener av sinte demonstranter, blant dem noen av Puerto Ricos mest berømte musikere, inkludert Ricky Martin, krever at guvernør Ricardo Rosselló går av.

DEMONSTRERTE: Hundretusener av sinte demonstranter, blant dem noen av Puerto Ricos mest berømte musikere, inkludert Ricky Martin, krever at guvernør Ricardo Rosselló går av.Foto: Marco Bello / Reuters / Scanpix
DEMONSTRERTE: Hundretusener av sinte demonstranter, blant dem noen av Puerto Ricos mest berømte musikere, inkludert Ricky Martin, krever at guvernør Ricardo Rosselló går av.Foto: Marco Bello / Reuters / Scanpix Vis mer

Hundretusener av demonstranter blokkerte hovedveien gjennom San Juan mandag i det som er den siste bølgen av demonstrasjoner til nå der folk krever at guvernør Ricardo Rosselló går av.

Folkemengden sang, ropte slagord og danset gjennom gatene mens de viftet med øyas flagg. Sangeren Ricky Martin deltok i demonstrasjonen. Martin oppfordrer Puerto Ricos folkevalgte til å innlede riksrettssak mot guvernøren.

Puerto Ricos ene representant uten stemmerett i Kongressen i Washington, stiller seg bak demonstrantenes krav om at Rosselló må gå av.

USAs president Donald Trump kaller Rosselló «en forferdelig guvernør» og sier at pengene som skulle gå til å hjelpe orkanofre og gjenoppbygging, har havnet «i hendene på udugelige og svært korrupte folk».

Innbyggerne på øya, et amerikansk territorium som i 120 år har vært regnet som en del av USA, har sett seg lei på angivelig korrupsjon som omfatter midler som skulle ha kommet ofrene for orkanen Maria i 2017 til gode. Minst 3.000 mennesker mistet livet i ekstremværet.

Demonstrantene er også opprørt over nylig lekkede tekstmeldinger mellom Rosselló og andre mannlige statsansatte der det gjøres narr av journalister, kvinner, homofile og orkanofre.

En presset Rosselló sa søndag at han ikke vil stille til gjenvalg neste år, og at han vil gå av som partileder. Men han nekter å gi etter for kravet om å gå av som guvernør.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media