TILKJENT ERSTATNING: Ricky Jackson. Foto: REUTERS / Kim Palmer / NTB scanpix
TILKJENT ERSTATNING: Ricky Jackson. Foto: REUTERS / Kim Palmer / NTB scanpixVis mer

Ricky satt 39 år i fengsel uskyldig dømt. Nå får han 1 million dollar i erstatning

- Wow, wow, wow.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ricky Jackson (57) satt 39 år i fengsel, uskyldig dømt for drap.

Nå er mannen fra Cleveland i den amerikanske delstaten Ohio tilkjent erstatning på en million dollar, skriver avisa Cleveland Plain Dealer.

Jackson ble frikjent i november i fjor. Han er den personen som har sittet lengst i et amerikansk fengsel før han ble frikjent.

- Wow, wow, wow, det er fantastisk! Jeg vet ikke hva jeg skal si. Dette betyr så mye, sa Jackson til lokalavisa da han ble tilkjent erstatningen.

Jackson ble egentlig idømt dødsstraff, men den ble omgjort til fengselsstraff på grunn av en teknisk feil under rettssaken mot ham, skriver CBS.

Han vil ikke kunne bruke pengene akkurat som han vil. Advokatene i Ohio Innocence Project vil hjelpe ham, slik at Jackson skal få jevnlige utbetalinger og at pengene forvaltes på en klok måte.

57-åringen ble sammen med to andre dømt for drapet på Harold Franks i 1975 etter at en 12 år gamle Eddie Vernon hadde vitnet om at han så Franks bli angrepet.

Vernon trakk senere sitt vitnesbyrd og fortalte myndighetene at han aldri var vitne til forbrytelsen. Ingen andre beviser knyttet heller Jackson til drapet.

Advokatene i Ohio Innocence Project fikk Jacksons sak gjenopptatt etter at Vernon fortalte en prest at han var på en skolebuss da drapet skjedde, noe andre vitner har bekreftet.