Ridder Arne av Vågå

Foran 800 sambygdinger, og med statsminister Jens Stoltenberg på storskjerm, ble Arne Brimi slått til ridder av St. Olavs Orden i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VÅGÅ: -  Dette er så stort at jeg nok trenger å koke et par sauser på å tenke gjennom det, var Arne Brimis beskjedne kommentar etter at han hadde mottatt trampeklapp av 800 sambygdinger, og St. Olav av fylkesmann Kristin Hille Valla i går kveld.

Prominente gjester

Lokalsamfunnet i Vågå og Lom hadde satt sammen en real festaften for den populære kokken. Selv ble han nesten taus av alle de varme ordene som kom fra både bransjekolleger, næringsliv, lokale ordførere og statsminister Jens Stoltenberg.

-  Det er så spesielt at det er vanskelig å seia någgo. Jeg har tenkt så mye på hva jeg skal si, og det beste jeg kan komme på er tusen takk, sa en gråtkvalt Arne Brimi i blitzregnet.

Jens talte til vennen

Både lokalt og nasjonalt er Arne Brimi høyt skattet. Lokale unger framførte et eget Askeladden-eventyr om gutten som kapret prinsessa og halve kokkeriket.

Jens Stoltenberg framhevet sin store glede over gode samtaler og måltider sammen med Brimi. Og de lokale ordførerne var stolte over at hele Norges kokk med den største selvfølge har satt Vågå og Lom på matkartet. Et av kveldens høydepunkter var Arve Tellefsens musikalske bidrag til hyllesten.

NYSLÅTT RIDDER: Tårene presset på da Harald Osa på vegne av hele kokke-Norge framførte lykkehilsninger til nyslått Ridder av St. Olavs Orden, Arne Brimi.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer