Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rieber-Mohn forteller om en rystende barndom

Bryter tausheten i et intervju på TV 2.

MISBRUKT: Varaordfører i Oslo, Libe Rieber-Mohn, forteller i et interjvu med Vårt lille land på TV 2 om sin vonde barndom.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .
MISBRUKT: Varaordfører i Oslo, Libe Rieber-Mohn, forteller i et interjvu med Vårt lille land på TV 2 om sin vonde barndom. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Varaordfører i Oslo, Libe Rieber-Mohn, forteller i et intervju med «Vårt lille land» på TV 2 om sin ødelagte barndom. En barndom hun har skjult i over 30 år. Hun forteller om en stefar som seksuelt misbrukte henne som barn.

- Jeg var syv eller åtte år første gang han voldtok meg. Vi var hos besteforeldrene mine. Jeg sov på samme rom som ham. Jeg hadde sovnet. Og våknet av at han lå oppå meg. Og gjennomførte samleie med meg. Jeg husker hvor forferdelig vondt det gjorde, sier hun i programmet «Vårt lille land».

Hun lukket seg mer og mer inne. På skolen merket de at hun ikke vasket seg. Hun lagde bråk og sloss. Da hun var 12 begynte hun å drikke alkohol, røyke hasj og sniffe lim sammen med eldre ungdommer.

De dro sammen inn til Oslo sentrum for å skaffe penger og rusmidler. Her fant Rieber-Mohn sin faste plass utenfor Stortinget hvor hun tigget penger. Vendepunktet kom da hun var 16 og stefaren døde. Ved en tilfeldighet havnet hun i Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon AUF, som ble starten på hennes politiske karriere.

Selv fikk hun ikke mye til hjelp da hun var barn, og hun er oppbrakt over at barn fortsatt ikke får hjelp, som hun mener er alles ansvar.

- Det verste for barn er likegyldigheten. At de rundt ikke bryr seg, sier hun.

Hele intervjuet kan du se TV 2 klokka 21.40 søndag.

Dagbladet har vært i kontakt med stabssjef i Arbeiderpartiets bystyregruppe, Silje Grytten, som sier Rieber-Mohn ikke ønsker å uttale seg om saken før intervjuet er sendt på TV 2.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!