Dårlige tider:  Til tross for at rigg- og seismikkselskapene på Oslo Børs sliter, opplever topplederne en lønnsfest. Foto: © Per Eide / Samfoto
Dårlige tider: Til tross for at rigg- og seismikkselskapene på Oslo Børs sliter, opplever topplederne en lønnsfest. Foto: © Per Eide / SamfotoVis mer

Rigg- og seismikkaksjene blør: Lønnsfest for topplederne

Styrene og toppledelsen i rigg- og seismikkselskapene vasser i penger mens aksjonærene lider. I Polarcus betales 16 prosent av dagens børsverdi til toppene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Mens oljeserviceselskapene kutter kostnader og sender ansatte på dør, er det få tegn til den samme edrueligheten i styrerommene og hos toppledelsen, skriver Finansavisen.

Avisen har gjennomgått de ti rigg- og seismikkselskapene på Oslo Børs som falt mest i verdi i 2013 og 2014.

I flere tilfeller er lønn og andre incentiver økt for å kompensere for lavere bonusutbetalinger. Til tross for at fundamentale faktorer har forverret seg i offshoremarkedet, vil flere selskaper opprettholde bonusene i 2015. Enkelte varsler også lønnsøkninger.

Hos gjeldstyngede Polarcus mente ledelsen det var på sin plass å opprettholde bonus- og lønnsnivået i 2014, til tross for at aksjekursen falt med 29 prosent i 2013 og 86 prosent i fjor, skriver Finansavisen.

Mens seismikkselskapets gjeld på 5 milliarder kroner må restruktureres i løpet av året, og børsverdien har skrumpet inn til 220 millioner kroner, ble det utbetalt 5 millioner dollar til toppledelsen og styret. Det utgjør en vekst på 4 prosent fra året før.

For to uker siden uke skrev Finansavisen om investor Erik Henriksen i Sabaro Investments som kritiserte Polarcus-ledelsen for å kaste penger ut av vinduet gjennom et kostbart luksusliv i Dubai.

Finansdirektør Tom Henrik Sundby i Polarcus fortalte da om en lønnsreduksjon på 10 prosent for ledelsen.

- Det sender i hvert fall et signal, svarte Sundby, da Finansavisen spurte han om kuttet er stort nok, sett i forhold til aksjonærenes verdiutviklingen og selskapets likviditetssituasjon .

- Lite heldig Forvalter Hans Thrane Nilsen i Storebrand er klar på hvordan bonussystemet bør fungere.

- En bonus- eller incentivordning skal være et reelt incentiv til verdiøkende innsats, ikke noe man får for å møte på jobb. Det må være linket til hva eierne sitter igjen med. At ledelsen i offshoreselskaper skal få bonus i 2014, etter at aksjekursene har falt dramatisk, er lite heldig, sier han til Finansavisen.

Forvalteren, som har bidratt til å utarbeide anbefalinger for eierstyring og selskapsledelse i børsselskapene, herunder godtgjørelse av ledelse og styre, mener bonusen bør linkes til meravkastningen til sammenlignbare selskaper, altså ikke kun selskapets aksjekurs, samt stå i forhold til selskapets langsiktige rentabilitet.

Flere nyheter - Selg disse aksjene
Rigg-kontrakter kanselleres i fleng
Vil legge rigg i opplag