Riggselskap konkurs

Ability Drilling med hovedkontor på Sotra begjærer oppbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Riggselskapet Ability Drilling, som har hovedkontor på Sotra utenfor Bergen, besluttet tirsdag å begjære oppbud.

Oppbudsbegjæringen vil bli levert til Nordhordland tingrett onsdag morgen før Oslo Børs åpner, opplyser selskapet i en pressemelding.

Styret har vurdert situasjonen for selskapet slik at salg av aktiva ikke vil kunne dekke selskapets gjeld og forpliktelser. Derfor hadde man ikke annet valg enn å gå til skifteretten.

Noe av bakgrunnen for selskapets situasjon er konflikten mellom Ability og riggleverandøren TTS Sense som ikke har kunnet levere rigger i henhold til kontrakt. Kravet mot Sense er på 293,4 millioner kroner og styret i Ability konkluderer med at selskapets aksjonærer vil være best tjent med en rettslig belysning av dette kravet fremfor fortsatt drift av Ability.

Selskapet som nå begjærer oppbud, er bygd på en forretningsidé om å bruke spesielle små riggtyper med mange funksjoner på spesielt krevende felt over hele verden. Men leveransen av riggene fra TTS Sense uteble, og dermed lyktes det heller ikke å reise ny kapital til selskapet. Aksjen ble tirsdag omsatt for 34 øre på Oslo Børs.

(NTB)