Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rigmor Aasrud blir regjeringens IT-minister

En av Stoltenbergs overraskelser i regjeringen.

TIDLIGERE ORDFØRER I GRAN: Rigmor Aaserud. Foto: Rune I. Myhre
TIDLIGERE ORDFØRER I GRAN: Rigmor Aaserud. Foto: Rune I. Myhre Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet:) Lekkasjene fra regjeringskabalen har vært mange, men det var først i dag tidlig at etterfølgeren til fornyings- og administrasjonsminister, Heidi Grande Røys, ble kjent.

Arbeiderpartiets ferske Stortingsrepresentant fra Oppland,
Rigmor Aasrud (49), blir ny Fornyings- og kirkeminister.

Tar over kirken
Anniken Huitfeldt ble i dag utnevnt til kulturminister. Hun er ikke medlem av statskirka, og kan derfor ikke ha ansvaret for kirken under sitt departement, slik Trond Giske hadde som kultur- og kirkeminister.

Dette løser regjeringen med å legge kirken under Rigmor Aasruds vinger.

- Litt skremt
Det var en overrasket 49-åring som fikk telefon fra statsministeren i går.

- Det var veldig hyggelig, men jeg ble litt skremt! Det er et ansvarsfullt verv med mange viktige oppgaver, sier Aasrud til Dagbladet.

Statsministeren sa i dag at Aasrud også skal ha ansvaret for arbeidsdepartementet fram til klimaforhandlingene i København er avsluttet.
Fra 21. desember tiltrår Hanne Bjurstrøm (Ap) som arbeidsminister, men først skal hun avlaste miljøminister Erik Solheim i klimaforhandlingene.

- Det er en krevende situasjon at jeg også skal ha ansvaret for arbeidsdepartementet i begynnelsen. Men jeg har mange flinke medarbeidere rundt meg, så jeg er helt sikker på at det skal gå bra, sier Aasrud til dagbladet.no.

Lang erfaring
Aasrud er utdannet bedriftsøkonom fra Handelshøyskolen BI,
var kommunestyrerepresentant i Gran kommune fra 1983-1991,
og var ordfører i Gran fra 1995 til 2005.

Da Jens Stoltenberg dannet sin første regjering i 2005 ble Aasrud statssekretær
i Helse- og omsorgsdepartementet.

Fersk stortingsrepresentant
Aasrud er ingen fersking i politikken, men det er først fra i år at hun er å finne på Stortinget. Som Arbeiderpartiets andrekandidat fra Oppland, ble hun valgt inn fra fylket.

Nå skal hun altså ta over etter Heidi Grande Røys (Ap).

Får ansvar for IT
Heidi Grande Røys har i sin periode fått kritikk for å være lite synlig som Fornyings- og administrasjonsminister. Nå blir det Aasruds oppgave å jobbe for IT-sektorens interesser.
Fornyingsdepartementet samordner fornyingsarbeidet i offentlig sektor og har ansvar for forvaltningspolitikk, konkurransepolitikk, IKT-politikk og statlig arbeidsgiverpolitikk.
Departementet har ansvaret for den nasjonale IT-politikken, og skal sørge for publikumsvennlige IT-løsninger i det offentlige.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling