Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rigmor og Jennie funnet

Tolvåringene ringte gråtende til mor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Jennie (12) og Rigmor(12) fra Asker er kommet til rette.

_Vi er kjempeglade, og det er jentene også. Vi har snakket med dem, og det ble en del tårer i begge ender av telefonen, sier Rigmors stefar, Øyvind Aas, til Dagbladet.

Han takker Asker og Bærum politikammer for raskt, godt og profesjonelt arbeid, og for å ha møtt de to foreldreparene med medmenneskelighet.

- Vi har funnet dem i Farsund, der de befant seg på en adresse sammen med andre. Mannen som bor på stedet tok kontakt med politiet, og lensmannen i Farsund har nettopp hentet jentene ut, sier politioverkonstabel Olav Brubakk ved Asker og Bærum politidistrikt.

Han sier verken lensmannen i Farsund eller politiet i Asker og Bærum har grunn til å tro at noe kriminelt har tilstøtt de to 12-åringene.

- Også den ene av de to jentene ringte hjem til sim mor i fra den samme adressen. Hun ringte for å si at det stod bra til med dem, og hun gråt i telefonen, sier Brubakk til Dagbladet.no

Møtte ikke på skolen

Politiet i Asker og Bærum hadde i utgangspunktet få spor etter de to jentene.

Tolvåringene forlot sine hjem i Asker i går tidlig, men dukket aldri opp på skolen. Foreldrene til den ene jenta ante uråd da de fant ut at datteren hadde tatt med seg både klær, toalettsaker, penger og pass.

- De tok kontakt med foreldrene til den andre jenta, og fant ut at begge hadde tatt med seg disse tingene. Foreldrene meldte dem savnet midt på dagen i går, sier Brubakk.

Politiet tror jentene tok bussen fra Asker til Oslo S i går. En bussjåfør har fortalt at han kjørte to jenter som passer beskrivelsen til sentralstasjonen.

- Vi kan jo ikke være helt sikre, men mye kan tyde på at denne observasjonen er riktig, sa politioverbetjent Brubakk tidligere i dag.

På vei hjem

Nå er jentene på vei hjem i fra Farsund. Den lokale lensmannen har tatt hånd om dem, og de ventes hjem i kveld.

- Dette er en stor lettelse både for oss og familiene. Vi blir nok å ta de to jentene inn til en samtale en av de første dagene, sier Brubakk til Dagbladet.no.

Funnet: Rigmor(12).
FUNNET: Jennie(12).
TIL OSLO? En bussjåfør opplyser at han slapp av to unge jenter som passer beskrivelsen, ved Oslo S i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media