Rignes stanser salg av jordbær- og bananvann

Ombestemte seg etter medietrøkk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere i dag ble det kjent at Ringnes stanser produksjonen av vann med jordbær- og banansmak. Årsaken er at produktet inneholder tilsetningsstoffet natriumbensat, et stoff som ifølge Mattilsynet kan føre til at barn under fire år kan få allergi og alvorlige vekstforstyrrelser.

Men Ringnes mente ikke det var nødvendig å fjerne restlageret av produktene fra butikkene. Etter en dag med negativ medieomtale har de ombestemt seg. 

- For å unngå ytterligere forvirring og mistforståelser ber vi nå bedt våre kunder fjerne disse to produktene fra butikkhyllene, sier Bjørn Thorvaldsen, kommunikasjonskonsulent i Ringnes, til Dagbladet.no.

Argumentet for ikke å stanse salget var at smaksvannene er rettet mot forbrukere over fire år og at tilsetningsstoffene ikke er skadelige for større barn. De innrømmet imidlertid at også barn under fire år drikker vannet.  

Lege og forsker Charlotte Bjørk Ingul, som driver nettstedet barnogmat.no, beskyldte Ringnes for dobbeltmoral da de bare stanset produksjonen uten å trekke tilbake varene fra butikkene. 

• Her kan du lese hele rapporten fra Vitenskapskomiteen for mattrygghet.

SKAL UT AV BUTIKKENE: Etter én dag med negativ omtale i mediene ombestemmer Ringnes seg og trekker det omstridte Imsdal-produktet fra butikkhyllene. Foto: Elin Davidsen
SKAL UT AV BUTIKKENE: Etter én dag med negativ omtale i mediene ombestemmer Ringnes seg og trekker det omstridte Imsdal-produktet fra butikkhyllene. Foto: Elin Davidsen Vis mer
Rignes stanser salg av jordbær- og bananvann