Kongsberg-drapene:

Rigoberto ble skutt med pil og bue

Det var politimannen Rigoberto Villarroel som ble skutt med pil og bue på Kongsberg i forrige uke.

BLE SKUTT: Politimannen Rigoberto Villarroel ble skutt med pil og bue da han var inne på Coop Extra på fritida onsdag kveld i forrie uke. Foto: Karianne Grindem / Politiforum
BLE SKUTT: Politimannen Rigoberto Villarroel ble skutt med pil og bue da han var inne på Coop Extra på fritida onsdag kveld i forrie uke. Foto: Karianne Grindem / Politiforum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg kjente ingenting da jeg ble truffet, men da jeg kom meg i dekning og snudde meg mot høyre så jeg pila stå ut fra skuldra. Og den var lang.

Det sier politimannen Rigoberto Villarroel til Laagedalsposten, ei uke etter at han ble skutt med pil og bue inne på Coop Extra i Kongsberg sentrum.

Det skulle vise seg at pila var gått ni centimeter inn i kroppen hans.

Gjerningsmannen, Espen Andersen Bråthen (37), kom seg unna politipatruljene, før han drepte fem personer i Hyttegata.

I tillegg til Villarroel ble to andre personer også skadd i forbindelse med angrepet.

TRUFFET: Slik så pilen ut da den sto inn i ryggen på politimannen Rigoberto Villaroel sist onsdag. Foto: Privat
TRUFFET: Slik så pilen ut da den sto inn i ryggen på politimannen Rigoberto Villaroel sist onsdag. Foto: Privat Vis mer

Bråthen har erkjent handlingene, men foreløpig ikke tatt stilling til straffskyld.

Kjente ikke noe smerte

Villarroel forteller videre at han ikke kjente noe smerte, men at han bare måtte komme seg vekk og løp mot bakdøra til butikken, som ligger mot en garasje.

- Så handlet jeg etter det vi er trent opp til, å ikke slippe gjerningsmannen av syne.

NYE DETALJER: I over 34 minutter gikk Espen Andersen Bråthen (37) gjennom Kongsberg sentrum væpnet med flere våpen, deriblant pil og bue. Slik var ferden hans gjennom byen. Reporter: Amanda Nordhagen Walnum. Foto: Julie Tran / Bjørn Langsem / Lars Eivind Bones / Dagbladet / NTB Vis mer

Til Politiforum forteller Villarroel hvordan han blir stående ved døra til garasjen. Døra lukker seg hvert tiende sekund, og han holder seg derfor ved døra, slik at den skal holde seg åpen. Det er da pila treffer ham.

- Jeg husker at jeg tenkte «Hvordan har jeg det nå? Har jeg bevegelighet?», jeg monitorerte hele tiden meg selv, mens jeg snakket i telefonen og sa hvor gjerningsmannen var. På et tidspunkt trakk jeg meg helt ut av bygget, men så tenkte jeg at «nå ser jeg han jo ikke», og så gikk jeg fram og begynte å sjekke igjen, sier han til fagbladet.

Klippet pila

Etter at gjerningsmannen hadde løpt fra matbutikken, tok det ikke lang tid før politimannen fikk kontakt med noen av kollegaene sine som hadde kommet til åstedet. De ba han komme seg til en ambulanse så kjapt som mulig.

De tok hjalp ham videre til brannvesenet, som klippet pila, før Villarroel ble kjørt til legevakta.

Allerede da hadde ryktene om at en politimann var skutt med pil og bue begynt å gå. Et Snapchat-bilde hadde også begynt å spre seg på sosiale medier.

– Jeg har ikke sett noen Snapchat-meldinger, men jeg har hørt i ettertid fra min datter at det ble spredt. Etter at jeg sendte det til henne delte hun bildet i en gruppe, men jeg bærer selvsagt ingen nag, sier politimannen til Laagedalsposten om bildedelingen.

Dagbladet har også vært i kontakt med Villarroel. Han ønsker ikke å kommentere saken noe ytterligere på nåværende tidspunkt, men har gitt tillatelse til bruk av det private bildet.

Skal teste buen

Søndag uttalte politiinspektør Per Thomas Omholt at politiet er kjent med hvor Bråthen fikk tak i pil og buen, men de vil vente med å gå ut i mediene med denne informasjonen. Politiet skal nå teste denne.

- Vi ønsker å få en oversikt over det skadepotensialet som den pil og buen har, i forhold til å vurdere om det er flere som har vært utsatt for drapsforsøk, sa Omholt til Dagbladet mandag.

Tirsdag kunne han også bekrefte at det er gjort flere beslag i leiligheten til Bråthen, men han vil ikke kommentere om det er gjort funn av våpen eller ikke.

- Vi går ikke ut med andre våpen enn det som allerede er nevnt til nå, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer