Rihanna (4) og søsknene ble sendt til Nigeria i september: - De snakker alltid om Norge

Barna hadde bodd fire år i Norge da de ble sendt ut.

RIHANNA (4) OG MAMMA:  Rihanna er født og oppvokst i Oppland og hadde akkurat begynt på barnehage i Søndre Land, da hun ble sendt ut sammen med familien i fjor. Moren Esther forteller til Dagbladet at de har det vanskelig. Foto: Privat
RIHANNA (4) OG MAMMA: Rihanna er født og oppvokst i Oppland og hadde akkurat begynt på barnehage i Søndre Land, da hun ble sendt ut sammen med familien i fjor. Moren Esther forteller til Dagbladet at de har det vanskelig. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag ble justisminister Anders Anundsen grillet i asylbarn-saken i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Justisdepartementet varslet i tildelingsbrevet for 2014 at lengeværende asylbarn ikke lenger skulle prioriteres spesielt for utsending, men på samme måte som andre barn. Instruksen ble imidlertid ikke fulgt opp av politiet, og flere lengeværende barn ble sendt ut i løpet av 2014 enn året før.

- Hadde vi sett trenden tidligere i året, tror jeg nok at vi måtte ha grepet inn og sett på hva som er årsaken. Utover høsten kunne vi kanskje undersøkt hvorfor flere barn ble utsendt. Men vi hadde fått forklart fra Politiets utlendingsenhet at utsendingene skyldtes at det hadde åpnet seg returmulighet i Nigeria, sa Anundsen under høringen.

En av de lengeværende asylbarna som ble sendt ut i fjor, var Rihanna (4).

Hun ble i september sendt til Nigeria sammen med sine søsken Serena (8) og Richy (7), og mamma Esther.

- De snakker alltid om Norge. De har fortsatt kontakt med venner og lærere der. De sier «mamma, mamma: Norge!», hele tiden. Det er veldig vanskelig, sier Esther Omoregie til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.