Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Riis-Johansen sier ja til kraftlinje i Hardanger

Olje- og energiministeren skal ha formidlet sitt ja på internt møte.

KLARSIGNAL: Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen skal ha sagt ja til kraftlinja i Hardanger. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
KLARSIGNAL: Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen skal ha sagt ja til kraftlinja i Hardanger. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) er ifølge VG innstilt på å gi klarsignal til den omstridte kraftlinjen i Hardanger.

Dette har Riis-Johansen formidlet på et internt møte der politikere fra alle de tre regjeringspartiene var til stede, skriver VG.

Men olje- og energiministeren avgjør ikke denne saken alene. Derfor har han i første omgang gitt en innstilling til regjeringens behandling av saken. Det er denne innstillingen som skal konkludere med et ja til Statnetts omstridte planer.

Statsråden kunne tirsdag ikke kommentere saken, men ifølge Ivar Vigdenes, politisk rådgiver i Olje- og energidepartementet, har regjeringen ennå ikke konkludert i saken.

- Dette er en stor og vanskelig sak. Men løsningen vi finner må ivareta hensynet til forsyningssikkerheten, sier Vigdenes.

Statnett har argumentert tungt for at de ikke kan garantere for strømforsyningen inn til Bergen-regionen uten at den nye kraftlinjen fra Sima til Samnanger blir bygget. Får Statnett ja, kan den nye forbindelsen stå ferdig i 2012. (©NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling