Riis-Johansen slapp ikke inn i Russland

Oljeministeren skulle holdt innlegg på stor konferanse - men passet var gått ut på dato.

MÅTTE BLI HJEMME: Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen skulle i dag ha holdt innlegg på Intsoks konferanse i St. Petersburg. Det blir det ikke noe av, fordi passet hans er utgått på dato. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET
MÅTTE BLI HJEMME: Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen skulle i dag ha holdt innlegg på Intsoks konferanse i St. Petersburg. Det blir det ikke noe av, fordi passet hans er utgått på dato. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag skulle olje- og energiminister Terje Riis-Johansen ha holdt et viktig innlegg på den store norsk-russiske olje og gass-konferansen i St. Petersburg. Det blir det ikke noe av; da det viste seg at Riis-Johansen hadde glemt å fornye diplomatpasset sitt, fikk han ikke reise til Russland, skriver Teknisk Ukeblad.

Stoppet ved gaten - Det stemmer. Ved transittutreise på Gardermoen ble det oppdaget at ministerens diplomatpass gikk ut 31. november i fjor, opplyser Unni Claussen, kommunikasjonsrådgiver i Olje- og energidepartementet (OED), til Dagbladet.

Ministeren hadde i tillegg lagt igjen sitt vanlige  pass hjemme. Dermed kom han ikke lenger enn til gaten på flyplassen.

- Det var en beklagelig glipp, understreker Claussen.

Viktig innlegg Konferansen foregår i regi av Intsok, en norsk statlig organisasjon som fremmer Norges petroleumsvirksomhet internasjonalt. I St. Petersburg skulle Riis-Johansen snakke om bl.a. norsk-russisk energisamarbeid, delelinjeavtalen, oljevernberedskap i nordområdene og klimaendringer.

Da han ikke får reise til Russland, er det hans politiske rådgiver Ivar Vigdenes som fører ordet på den viktige konferansen.

Ifølge kommunikasjonsrådgiver Claussen vil Riis-Johansen snarest mulig skaffe seg et nytt diplomatpass.