Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Riis-saken

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Det vandrer mange spøkelser i korridorene til den norske rettsstaten. Et av dem er særlig støyende og forstyrrende, den såkalte Riis-saken - som egentlig er to saker. Den ene er anlagt av ekteparet Amelia og Einar Riis mot Reksten-boet. Den skal vi la ligge, selv om den har romstert i 27 år. Den andre ble reist av ekteparet mot staten i 1978. Dom falt i byretten i februar 2001. Retten dømte staten til å betale ekteparet 43 millioner i erstatning. Men så anket staten.
  • Denne saken må nå få hvile i fred. Carl I. Hagen har bedt staten droppe ankesaken. Vi støtter Hagen i dette, og oppfordrer den nåværende justisministeren, Odd Einar Dørum, til å skjære igjennom og la ekteparet få den erstatning byretten mener de har krav på. Selv om både ekteparet og den norske staten er gamle, vil ekteparet gå tapende ut av den stadige uthalingstaktikken.
Hele Norges coronakart