Rik algerier lover å betale burka-bøter i Danmark

En rik algerier tilbyr seg å punge ut for muslimske kvinner som blir ilagt bøter for å bære burka og nikab i Danmark. 

BETALER BØTENE: Rachid Nekkaz (i midten) sier han vil betale burkabøtene til kvinner som blir bøtelagt. Foto: Laurent Dubrule/Reuters/Scanpix NTB
BETALER BØTENE: Rachid Nekkaz (i midten) sier han vil betale burkabøtene til kvinner som blir bøtelagt. Foto: Laurent Dubrule/Reuters/Scanpix NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Personlig er jeg imot nikab. Men jeg står fast ved at det ikke er andre som skal bestemme hva kvinner skal eller ikke skal ha på seg, sier han.

Rachid Nekkaz har tidligere kommet med det samme tilbudet i land som Belgia, Sveits, Nederland, Frankrike og Tyskland, og hevder selv å ha betalt 1.538 slike bøter til nå. Bøtene skal til sammen ha vært på flere millioner kroner.

– Det er ingen grenser for hvor mange bøter jeg vil betale. Det er ingen grenser for frihet, sa den 46 år gamle forretningsmannen under en pressekonferanse i København fredag.

Prinsipper

Regjeringen i Danmark har fremmet et lovforslag som forbyr kvinner å bære burka og nikab offentlig. Brudd på loven vil de straffe med bøter på 1.000 danske kroner, gjentatte brudd kan straffes med bøter på opptil 10.000 danske kroner.

Folketinget skal stemme over lovforslaget i løpet av våren, noe Nekkaz reagerer sterkt på.

– Danmark er kjent for å være et land med frihet og toleranse, men nå har regjeringen deres bestemt seg for å stemme imot disse prinsippene, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer