Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rik kineser spiste tiger - får 13 års fengsel

Funnet skyldig i å ha kjøpt og spist utrydningstruede tigre og laget vin av blodet.

UTRYDNINGSTRUET: En kinesisk forretningsmann er dømt til 13 års fengsel for å ha slaktet og spist kjøttet fra utrydningstruede tigre. Denne tigeren holder til i dyreparken Nordens Ark.
Foto: Kirsten M. Buzzi
UTRYDNINGSTRUET: En kinesisk forretningsmann er dømt til 13 års fengsel for å ha slaktet og spist kjøttet fra utrydningstruede tigre. Denne tigeren holder til i dyreparken Nordens Ark. Foto: Kirsten M. Buzzi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge dommen organiserte den velstående forretningsmannen i fjor tre besøk i Guangdong-provinsen for å kjøpe tiger som han tok med seg hjem til Guangxi der han bodde, skriver nyhetsbyrået Xinhua.

Slaktet tigre Kjøperne overvar selv at tigrene ble slaktet før transporten, noe som ved ett tilfelle skjedde ved hjelp av elektrisk støt.

Sammen med venner spiste forretningsmannen kjøttet fra tigrene. Han ble pågrepet etter at en av kompanjongene gikk til politiet.

Det er uklart hvor tigrene opprinnelig kom fra, men det er mistanke om at de var smuglet inn i Kina.

Økt kjønnsdrift? Enkelte kinesere tror at tigerkjøtt er bra for helsen og kan øke kjønnsdriften, og den ulovlige handelen med tigerprodukter skal ha økt i takt med at kinesernes velstand har økt.

Det lever fortsatt tigre i Kina, først og fremst i avsidesliggende områder i nordøst, men bestanden har falt dramatisk de siste årene som følge av tjuvjakt og inngrep i naturen.

Utrydningstruet Sørkinatigeren som lever i de sentrale og sørlige delene av landet, er på randen av utryddelse og all jakt på tiger og omsetning av produkter fra dyrene er forbudt i Kina. (NTB-Reuters)

Lik Dagbladet på Facebook