Rik på barnevern

Åge Strand ligger på inntektstoppen i Lunner med en nettoinntekt på 2,3 millioner kroner. Han er en av Norges mange barnevernsmillionærer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Åge Strand er blitt millionær på å arbeide med barn og unge som verken foreldre eller det offentlige klarer å ta seg av. I fjor hadde han en nettoinntekt på 2,3 millioner og en formue på nærmere 8,2 millioner kroner.

Strand er ikke alene om å tjene penger på å ta seg av barn og unge. Minst ti eiere av private barnevernsinstitusjoner har nettoinntekter på mer enn én million kroner, viser Dagbladets gjennomgang av likningen for 2003.

De private institusjonseierne ligger dermed langt over de offentlige institusjonslederne i inntekt.

-  Det er ingen statlige institusjoner som har ledere på et slikt lønnsnivå. I det offentlige tjener ingen mer enn 500 000 brutto, sier direktør i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, Ann-Marit Sæbønes.

Åge Strand sier dette om inntekten:

-  Jeg tjener mye av to grunner. Den første er at mine barn er i ferd med å overta. Den andre er at jeg er aktiv eier, og skattereglene i arveloven og delingsmodellen fører til at midler som egentlig ligger i selskapet blir lagt til min inntekt. Min lønn er på mellom 600 000 og 700 000, forklarer han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer