Rik på studenttur

De fire mannlige studentene fant den perfekte måten å finansiere en reise for seg selv og 20 vakre medstudiner - og samtidig tjene penger på det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De startet simpelthen sitt eget selskap: «Women of KU». KU er navnet på universitetet mennene går på, Kansas University. Firmaet har laget sitt eget marked for universitetskalendere.

Ideen oppsto da Roy Ben-Aharon ble sengeliggende etter å ha brukket foten i en kurvballkamp. Sammen med noen venner skrapte han sammen over 60 000 kroner, nok til å pakke 20 vakre studiner, kameramann og make-up artist inn i to minibusser og reise til strand-paradiset South Padre på kysten av Texas.

De 20 kvinnene stilte opp som modeller til kalenderen mot en gratis reise til South Padre på kysten av den Meksikanske Gulf. De måtte stå opp klokka 04 hver morgen for å unngå den steikende solen under fotograferingen. Men studinene var fornøyde med oppholdet.

- Vi ble behandlet som dronninger, sier Angela Hale, som pryder forsiden av årets kalender, på firmaets hjemmeside.

- Jeg følte meg bortskjemt der nede. Jeg fikk alt jeg ønsket. Jeg fikk en behandling jeg aldri har opplevd før.

Investerer i aksjer

Kalenderen solgte i 4200 eksemplarer første år, ifølge nyhetstjenesten Ananova. Overskuddet ble investert i aksjer og i det nystartede selskapet.

En av medeierne forklarer suksessen med at jentene som stilte opp i kalenderen er vakre uten selv å vite det.

- Ofte legger ikke jenter merke til at andre legger merke til dem.

Ben-Aharon mener overskuddet hvert år vil være stort nok til å sende 20 nye mennesker til South Padre hvert år, og dekke produksjonskostnadene. Nå håper de driftige studentene at selskapet vil gi avkastning.

- Alle som er involvert i selskapet vårt har en sterk entrepenør-følelse. Vi er alle entrepenører til beinet, sier Ben-Aharon ifølge Ananova.

Og det ser ut til at den følelsen har ført fram. Nå er selskapet flyttet fra et lite rom på universitetets internat til et stort hus på vestsiden av byen Lawrence i Kansas.

Besøk firmaets hjemmeside hawkzone.com.