Rik trio fikk bygge-nei

Luksoshotell-planene til Mille-Marie Treschow, Stein Erik Hagen og Petter Stordalen er stoppet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LARVIK (Dagbladet): Mille-Marie Treschow skulle eie, ektemannen Stein Erik Hagen skulle stille ut sin kunstsamling og Petter Stordalen drive spahotellet i strandkanten i Larvik. Regjeringens politikk ligger til grunn for Fylkesmannens avgjørelse.

Leder av Aksjonskomiteen for bevaring av Batteristranda i Larvik, Gry Wenche Nilsson (50), kan juble.

-  Denne stranda har vært brukt av vanlige folk i alle år. Det er bare helt fantastisk at hotellplanene nå blir stoppet, sier Nilsson til Dagbladet.

Har splittet Larvik

Striden har pågått i flere år og splittet Larviks befolkning og politikere. Aksjonskomiteen har fått nærmere 6000 underskrifter mot hotellet, men i bystyret i Larvik var det bare fire representanter som ville sette en stopper for Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen.

I går fikk trolig de storstilte planene om et spahotell på Batteristranda til 300 millioner kroner dødsstøtet av Fylkesmannen i Vestfold. Avgjørelsen er tatt etter konsultasjoner med Miljøverndepartementet. Fylkesmann Mona Røkke legger til grunn at regjeringens politikk om ikke å røre strandsonen, skal følges.

Fylkesmannen slår fast at hotellet ikke kan ligge på stranda. «Under enhver omstendighet bør prosjektet endres og dempes slik at stranda kan bevares i større grad», heter det i avgjørelsen. Det betyr at politikerne i Larvik må behandle saken på nytt.

Er lei seg

FÅR IKKE BYGGE: Ekteparet Stein Erik Hagen og Mille Marie Treschow skulle bygge et luksushotell drevet av Petter Stordalen. Men fylkesmannen vil ikke ha hotell i strandkanten i Larvik. Foto: Pål Terje Støtvig
FÅR IKKE BYGGE: Ekteparet Stein Erik Hagen og Mille Marie Treschow skulle bygge et luksushotell drevet av Petter Stordalen. Men fylkesmannen vil ikke ha hotell i strandkanten i Larvik. Foto: Pål Terje Støtvig Vis mer

Avgjørelsen kom trolig som et sjokk på både Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen. Det var ikke mulig å få en kommentar fra Norges rikeste ektepar i går. Men administrerende direktør i Treschow-Fritzøe Thor Eika sier til lokalavisa Østlands-Posten:

-  Dette setter hele prosjektet i fare. Det er trist for hotellet som skulle være et løft for Larvik.

Hotellplanene har vært omdiskutert i Larvik, men godkjent gjennom både byplan og reguleringsplan. Fylkesmannen tar protestene til følge like før byggestart. Bakgrunnen er at den nye rød-grønne regjeringen står knallhardt på at det ikke skal bygges i 100-metersbeltet i strandsonen. Så langt har ikke de strenge restriksjonene omfattet bykjerner.

-  Hvis dette er statens nye politikk vil det få store konsekvenser, sier administrerende direktør Thor Eika. -  Flytt hotellet Mille-Marie Treschow har tidligere truet med å investere andre steder enn i Larvik på grunn av vanskelige politikere. Etter flere års strid fikk hun godkjent hotellplanene i mars i år. Alle trodde det var fritt fram og byggestart var beregnet i høst.

-  Vi er ikke imot at det bygges hotell. Vi mener bare at det ikke skal ligge midt på denne flotte stranda. Å flytte hotellet litt burde være like bra, sier Nilsson