Rikdomsdrømmen ble terrormareritt

Anders Behring Breiviks svindlerkarriere mislyktes totalt.

DRØMTE OM MILLIONINNTEKTER: Da Anders Behring Breivik var med i FpU, skrev han mye om drømmen om å bli millionær på organisasjonens debattforum.  Foto: Privat/Skjermdump
DRØMTE OM MILLIONINNTEKTER: Da Anders Behring Breivik var med i FpU, skrev han mye om drømmen om å bli millionær på organisasjonens debattforum. Foto: Privat/Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Get rich or die trying,» skrev Anders Behring Breivik på FpUs debattforum i 2003.

Dette er bare ett av innleggene hvor terrorsiktede uttrykker et voldsomt ønske om å tjene seg rik. Han skriver blant annet at han som gründer er villig til å ta sjansen på å gå personlig konkurs.

- Nå er det også slik at sjansene er til stede for å skape arbeidsplasser, øke statens inntekter (...), bli rik - tjene millioner og leve resten av livet uten økonomiske bekymringer, skriver han.

Da Breivik ble pågrepet av politiet 22. juli, hadde en han en voldsom kredittkortgjeld, og selskapet hans E-Commerce Group var tvangsoppløst tre år tidligere. Millioninntektene han skryter på seg i manifestet ser ut til å bare være en bløff.

- Ydmykende Som Dagbladet tidligere har skrevet, var Breiviks opprinnelige plan å markedsføre sitt bisarre manifest økonomisk, men han klarte ikke å skaffe nok penger, og bestemte seg derfor for å gjennomføre terrorangrepene.

- Plan A er å skaffe 25 millioner kroner for å etablere organisasjonen som kan vokse og distribuere manifestet. Hvis jeg ikke klarer å skaffe midlene må jeg gå videre med operasjonen for å markedsføre manifestet på den måten, skriver han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer