Rike barn leker best i Bærum

En skoleelev står oppført med 18 millioner i inntekt. En 25-åring står oppført i likningen med 75 millioner i formue. Prinsesse Märtha Louises tremenning og venninne, Marianne Ulrichsen, står oppført med 25 millioner kroner i nettoformue. Alt sammen i Bærum kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var bare åtte personer i hele Bærum som tjente mer penger enn 18-åringen Kristoffer Aasbø og hans 23 år gamle søster Helene i fjor. De to er oppført med en inntekt på 17,7 millioner- hver. Farens aksjemanøvre har sikret framtida deres.

Kristoffer Aasbø går på Stabekk videregående skole i Bærum. I løpet av det siste året tjente skoleeleven mer enn de fleste gjør i løpet av en hel arbeidskarriere. Til Dagbladet sier han at det er hyggelig å ha så mye penger.

Pappa hjalp til

Det var faren Øyvind Aasbø som i 1996 overdro sine aksjer i firmaet Corrocean til sine barn. Selv hadde han betalt rundt to millioner for aksjene i Corrocean.

- Jeg overførte aksjer til mine barn, som de solgte og tjente penger på, sier pappa Aasbø til Dagbladet. Han har tidligere uttalt at han ikke ante at aksjene skulle bli så mye verdt. Øyvind Aasbø hadde i 1997 en inntekt på 3,6 millioner. Han er ikke bitter over at den store gevinsten av salget tilfalt barna.

- Nei, det var hyggelig at det ga gevinst, sier han, men legger til at pengene er satt inn i et familieselskap. Helene og Kristoffer eier 27 prosent hver av aksjene i selskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer