Rike barn leker best i Bærum

En skoleelev står oppført med 18 millioner i inntekt. En 25-åring står oppført i likningen med 75 millioner i formue. Prinsesse Märtha Louises tremenning og venninne, Marianne Ulrichsen, står oppført med 25 millioner kroner i nettoformue. Alt sammen i Bærum kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var bare åtte personer i hele Bærum som tjente mer penger enn 18-åringen Kristoffer Aasbø og hans 23 år gamle søster Helene i fjor. De to er oppført med en inntekt på 17,7 millioner- hver. Farens aksjemanøvre har sikret framtida deres.

Kristoffer Aasbø går på Stabekk videregående skole i Bærum. I løpet av det siste året tjente skoleeleven mer enn de fleste gjør i løpet av en hel arbeidskarriere.
Til Dagbladet sier han at det er hyggelig å ha så mye penger.

Pappa hjalp til

Det var faren Øyvind Aasbø som i 1996 overdro sine aksjer i firmaet Corrocean til sine barn. Selv hadde han betalt rundt to millioner for aksjene i Corrocean.

- Jeg overførte aksjer til mine barn, som de solgte og tjente penger på, sier pappa Aasbø til Dagbladet.
Han har tidligere uttalt at han ikke ante at aksjene skulle bli så mye verdt. Øyvind Aasbø hadde i 1997 en inntekt på 3,6 millioner. Han er ikke bitter over at den store gevinsten av salget tilfalt barna.

- Nei, det var hyggelig at det ga gevinst, sier han, men legger til at pengene er satt inn i et familieselskap. Helene og Kristoffer eier 27 prosent hver av aksjene i selskapet.

Over til barna

Det var tidlig på 90-tallet Øyvind Aasbø fikk øynene opp for Corrocean. I 1994 gikk det halvstatlige firmaet Norsk Vekst, hvor Aasbø er administrerende direktør, inn med 7,5 millioner kroner i Corrocean.

Da ble det spekulert i om Aasbø blandet sin private og sin halvstatlige rolle. Norsk Vekst avkreftet at Aasbø hadde deltatt i beslutningen om å gå inn i firmaet.

To år seinere overdro Aasbø aksjene sine til barna. Det viste seg å bli svært lukrativt for de to unge bæringene.

Unge og rike

Også på formuestoppen gjør de rike barna i Bærum seg bemerket. På tiende og ellevte plass på formueslista ligger Erik Christian Must (25) og Trine Must (27), barn av finanstoppen Erik Must. Til sammen er deres formuer på henholdsvis 75,4 millioner og 73,9 millioner, større enn pappas.

Også søskenparet Marius (19) og Camilla Bøhler (25) troner høyt på lista. Med sine 48,7 og 39,4 millioner kan de leve bedre enn de fleste jevnaldrende, og ligger ikke langt bak sin far, konsernsjef Erik Bøhler.
23 år gamle Kristoffer Erling Andenæs, havner på 120. plass på Bærums-lista med sine 10,2 millioner.

I Asker er Mazda-arvingen Kolberg nummer fire ovenfra på formueslista. Han kan skilte med 54 millioner kroner. Rundt ti millioner fattigere er Joakim (25) og Stein Marius (33) Varner med 45,3 og 43 millioner.

Prinsesse Märthas tremenning, Marianne Ulrichsen (24), er yngste datter av Sonjas fetter, eks-supermekleren Kjell Chr. Ulrichsen. De to er svært gode venninner og har ridd sammen i flere år.

Marianne Ulrichsen er landslagsrytter i sprangridning. Hun har nydt godt av farens evner i finanslivet og står oppført med 25 millioner kroner i nettoformue.
Hennes hester er svært kostbare, og pappa står for innkjøpene av dyrene. Han står også som eier av stallen.

Prinsesse Märtha Louise var forlover i Mariannes bryllup tidligere i år, da hun giftet seg med finansmannen Didrik Johannes Vigsnæs.

GOD FOR GRYN: Marianne Ulrichsen, prinsesse Märtha Louises tremenning og venninne, står oppført med 28 millioner i nettoformue.