- Rike drikker mest foran barna

En ny undersøkelse viser at halvparten av alle nordmenn som drakk alkohol i sommer, gjorde det med barn til stede.

MED BARN: En undersøkelse som er gjennomført av Norstat for legemiddelselskapet Lundbeck viser at peroner i aldersgruppa 40 til 49 år som oppga å drikke alkohol i sommer, gjorde det med barn til stede.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
MED BARN: En undersøkelse som er gjennomført av Norstat for legemiddelselskapet Lundbeck viser at peroner i aldersgruppa 40 til 49 år som oppga å drikke alkohol i sommer, gjorde det med barn til stede. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En fersk undersøkelse som er gjennomført av Norstat for legemiddelselskapet Lundbeck, viser at halvparten av de som drikker alkohol i løpet av sommerferien, gjør det med egne eller andres barn til stede.

Undersøkelsen viser at antallet nordmenn som drikker mer enn ti alkoholenheter hver uke blir fordoblet i sommerferien. En av ti i undersøkelsen svarer at de synes selv at de drikker for mye, og at de ønsker å redusere alkoholbruken. Hos dem med høyest alkoholkonsum, svarer tre av ti at de selv synes de drikker for mye.

I aldersgruppa 40 til 49 år oppgir nesten tre av fire at de drikker alkohol sammen med barn. Blant de som har en husholdningsinntekt over 1 million kroner oppgir to av tre at de drikker med barn til stede, ifølge undersøkelsen. I husholdninger med årsinntekt på under 400 000 er dette tallet redusert I husholdninger med årsinntekt under 400.000 er dette tallet redusert til én av tre. - Det går over styr Generalsekretær Marius Sørensen-Sjømæling i Barn av rusmisbrukere forteller at de får flere tilbakemeldinger fra barn og unge i løpet av, og rett etter sommerferien, som føler ubehag ved det at foreldrene drikker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer