Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Rike land gir for lite

Én million flyktninger vil sulte i 2005.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Flere hundre tusen flyktninger sliter allerede med å få nok mat til å overleve, og ifølge FNs høykommissær for flyktninger kommer det bare til å bli verre, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Årsak: Magre donasjoner fra myndighetene til velstående land.

- Hjelpeorganisasjonene er nødt til å kutte drastisk i rasjonene, for at det skal være nok til alle, sier Ron Redmond, talsmann for FNs høykommissær for flyktninger.

Prostituerer seg

- Vi er spesielt bekymret for flyktninger i Afrika, sier han.

I Zambia har rasjonene blitt halvert de to siste månedene og snart kuttes de enda mer. Dette fører til at 87 000 personer risikerer å bli underenært.

- Vi har hørt om kvinner som prostituerer seg for å brødfø seg selv og barna sine. Unger slutter også på skolen for å hjelpe familien med å skaffe mat, sier Redmond.

I Tanzania har rasjonene blitt kuttet med en firedel, og underernæringen øker blant de 400 000 flyktningene fra Burundi og Kongo som bor i landet.

ÉN MILL. VIL SULTE: FNs høykommissær for flyktninger opplyser at stadig flere flyktninger sulter, på grunn av mindre donasjoner fra velstående land. Foto: AP
ÉN MILL. VIL SULTE: FNs høykommissær for flyktninger opplyser at stadig flere flyktninger sulter, på grunn av mindre donasjoner fra velstående land. Foto: AP Vis mer

350 000 flyktninger i Etiopia og Kenya trues av det samme.

Men det er ikke bare flyktningene i Afrika som sliter. 140 000 flyktninger fra Armenia og Aserbajdsjan har også opplevde kutt i rasjonene sine.

LITE MAT: I Kongo ble rasjonene kuttet med en firedel i oktober. Dette går utover flere hundre tusen flyktninger.
MATKØ: For at alle skal få mat, får hver enkelt stadig mindre i flyktningleirene i Afrika. Og til neste år blir det enda verre.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media