Rikets skråsikkerhet

Gerhard Helskog og TV2 har bare ære av én ting i sin egen dopingskandale: at de så raskt la seg flate og sa unnskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- VI HAR JOBBET MED DETTE i et helt år, sa Gerhard Helskog. Det skulle vel bety at vi virkelig burde stole på redaksjonen i «Rikets tilstand». Men det hjelper ikke å jobbe lenge hvis man jobber feil. Og har de virkelig jobbet så lenge, er det uforståelig at de ikke ringte flere telefoner for å få svar på sine spørsmål.

DET SOM HAR SKJEDD Gerhard Helskog, «Rikets Tilstand» og TV2 denne uka, er alle journalisters verste mareritt: å feiltolke sitt eget materiale og ikke stille de riktige spørsmålene til de riktige personene. Ikke ringe nok telefoner. Kanskje ønske seg en bedre sak enn den informasjonen man får inn, tilsier at man har, men likevel vegre seg for å skifte kurs eller droppe saken. Da blir fort det du gjør forferdelig feil.

OG DA SITTER REDAKSJONEN der med det Helskogs sjefredaktør i TV2, Kåre Valebrokk, i går kalte «En svart dag for TV2». Alle som har jobbet som journalister, vet hvor vondt slikt gjør. Det er det spøkelset som stadig vekk følger oss helt hjem fra jobb.

MEN DET ER VIKTIGERE å huske at slike tabber har andre, helt uskyldige ofre. De toppidrettsutøverne som følte at deres prestasjoner, integritet og troverdighet ble trukket i tvil, har ikke gjort noe feil. De har bare gått fort på ski eller skøyter. Og de måtte i går, etter tretti dopingprøver hvert år, igjen svare på en flom beskyldninger. Folks troverdighet er basert på noe så skjørt som at vi tror på dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer