Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Riking gir skattelistene skylda for innbrudd

Tyver brøt seg inn i huset til Trondheims tredje rikeste. Stakk av med betydelige verdier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) En av Trondheims rikeste personer mener offentliggjøringen av skattelistene fredag er årsaken til at tyver i helgen brøt seg inn i huset hans og stakk av med betydelige verdier.

Jeg bor i et relativt anonymt hus. Jeg synes det er rart at innbruddet skjer samme dag som listen trykkes, sier Per Frithjof Anderssen til adressa.no.

Han er på tredjeplass på listen over Trondheims rikeste. Bare kjøpmann Odd Reitan og broren Bjørn Anderssen er mer formuende.

Han opplyser at tyvene har tatt med seg betydelige verdier.

Det er verdifulle smykker og penger som er stjålet. De har ikke tømt huset, men tatt det med mest verdi. Sølvet har de latt ligge igjen, sier Anderssen.

Tyvene tok seg inn gjennom vinduet til badstuen. Alarmen fungerte ikke. Anderssen mener tyvene må ha vært proffe, siden de ikke har rotet og fordi de har tatt kun de mest verdifulle gjenstandene.

Dette tyder på at proffe kriminelle nyttiggjør seg av skattelisten, sier Anderssen.

Han mener det er meningsløst å offentliggjøre skattelistene.

Det er som å sammenligne epler og bananer. For eksempel har et hus en helt annen verdi på ligningen, enn den reelle, sier Anderssen.