Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rikingene får oftest bot

Sjåfører i dyre biler med kraftig motor er verst på veien. Halvparten av dem som er tatt av radarbilene i Sør-Norge kjører store, raske Mercedes, BMW eller Audi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet har kikket gjennom UPs lister over fartssyndere. Nye bilmodeller med spreke motorer er gjengangerne. Audi A6, BMW 5 og ulike Mercedeser står for en stor del av bøtene. UP-sjefer lander rundt bekrefter tendensen.

De rike er råest i trafikken. Bøtene er ikke høye nok til at det svir i pengepungen.

- De har råd til å bli tatt 20 km/t over gjeldende fartsgrense, sier politiavdelingssjef i UP Ole Høiby.

Gir blaffen

- Vår erfaring er at mange gambler med å ligge godt over lovlig hastighet. De er redde for å miste førerkortet, men gir blaffen i å få et forenklet forelegg, sier UP-sjef Høiby.

- Når det er tett trafikk, slik som om sommeren, vil hissige bilister skape uro i køen. Konsentrasjonen til andre bilførere blir ødelagt. Selv om grisekjøreren ikke er direkte innblandet i en ulykke selv, kan det ofte skje ulykker i kjølvannet av kjøringen. De tenker ikke over hvilke konsekvenser det har å øke farten, sier Ole Høiby til Dagbladet.

Taes flere ganger

Utrykningspolitiet har 150 patruljer på veien i sommer. Foreleggene så langt i sommer fyller flere permer.

- Det er ikke tvil om at de med mye penger blåser i om de får en bot. De kjører jevnt over tillatt hastighet og blir gjerne stoppet flere ganger, dersom vi har flere kontroller etter hverandre, sier Ove Dag Nilsen, som kontrollerer Nordland fylke.

kristian.sarastuen@dagbladet.no

#

UP-SJEF: Ole Høiby

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media