Rikingene har fått én milliard av Siv

Siv Jensen kan ikke dokumentere effekten av skattekuttene, men viser til et næringsliv i medvind. - Vi har spurt igjen og igjen om å få dokumentasjon, sier SV.

GAVMILD: Siv Jensen har gitt store skatteletter, også til dem av oss som har mest fra før av. Det har hun ingen problemer med. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GAVMILD: Siv Jensen har gitt store skatteletter, også til dem av oss som har mest fra før av. Det har hun ingen problemer med. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er veldig mye penger - penger vi kunne brukt for på flere lærere, bedre barnevern, mindre barnefattigdom.

SVs Kari Elisabeth Kaski er lettere himmelfallen over regjeringens egne tall. Tallene viser at finansminister Siv Jensen (Frp) har gitt Norges 1000 rikeste personer 1,1 milliarder kroner i skattelette fra 2013 og fram til i dag.

Ifølge Kaski er rikingene dem som aller minst fortjener slike skattegaver fra Erna Solberg og co.

- Regjeringen har innført ett sett med regler for dem som har mest i samfunnet vårt, og ett annet sett med regler for dem som har minst, sier Kaski og sikter til NAV-skandalen.

- Hele systemet har en enorm frykt for at noen på trygd skal få noen kroner mer enn de har krav på. Og samtidig kaster men gigantiske skatteletter etter folk med store formuer i håp om at det skal skape noen arbeidsplasser.

I ei bok om Ronald Reagan

Argumentene fra regjeringen er nemlig at skatteletter til de rikeste sørger for verdiskapning og flere arbeidsplasser for folk flest.

Problemet er bare …

- … at regjeringen ikke kan dokumentere at skattekutt til de rikeste har skapt så mye som én eneste jobb, sier Kaski engasjert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer