Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rikingene samler seg i Oslo

I gjennomsnitt har hver innbygger i Oslo en formue på 313.000 kroner. I Finnmark er gjennomsnittet under halvparten, mens landssnittet ligger på 200.000.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både når det gjelder inntekt og formue ligger Oslo på ligningstoppen, viser tall fra Creditinform. I gjennomsnitt tjente hver hovedstadboer 204.000 kroner i fjor, mens landssnittet lå 44.000 kroner lavere, skriver oppdragsbyrået Newswire.

- De geografiske forskjellene er forholdsvis store. Men fordi Oslo har mange innbyggere med virkelig høy inntekt og formue, dras snittet kraftig opp, sier sjefanalytiker Tore Widding i Creditinform til Newswire.

Av landets 10 milliardærer etter ligningen, bor bare tre utenfor hovedstaden. Av de 163 nordmennene som er gode for over 100 millioner, bor over halvparten i Oslo.

Oslo-boerne ligger også på skattetoppen, men gjennomsnittet i Oslo på 73.000 kroner er bare 18.000 over landsgjennomsnittet. Finnmarkingene betaler minst skatt, med rundt 36.000 per innbygger.

(NTB)