Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rikingene tipser om egen pengebinge

The Rich List er en av Englands mest kjente rikinglister. Derfor tipser de selv om formuen sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Philip Beresford setter hvert år sammen listen over Storbritannias rikeste mennesker for The Sunday Times.

Beresford regnes, ifølge avisen, som en ledende ekspert på britisk formue og velståenhet. Når årets lister over de rikeste i dag ble publisert, er det Beresford som er hovedmannen bak. Han har delt inn de aller rikesete i kategeorier som; «Musikk», «De rikeste under 30 år», og «Film- og TV- navn».  Innen film og tv er det store navn som Joanne Rowling, Madonna og Cathrine Zeta Jones som dominerer. 

Beresford  forteller Dagbladet.no at mange av menneskene på listene selv forteller om hvor rike de er:

- Noen av de som er på listene hjelper meg med å finne tall.

- Hvorfor tror du de gjør det?

- Jeg tror svaret er globalisering. Vi har milliardærer verden over som nesten konkurrer om å være mest suksessrik, og det å være rik er en definisjon på suksess som man forstår. I tillegg er det mer åpenhet, og folk er mindre redd for å bli sett på som rike. Spesielt blir det sett på som positivt nå hvis du har skapt rikdommen selv, det gir respekt. I tillegg opplever rike folk at litt av sjalusien og bitterheten i mediedekningen er borte, sier Beresford til Dagbladet.no.

Avisen presenterer mange smålister, og det er et betydelig arbeid som ligger bak utarbeidelsen av disse:

- Jeg går over regnskap og ser på aksjepriser, jeg ser også på lister andre setter sammen, og vi som lager slike lister samarbeider og deler informasjon. Det er ikke en enkel oppgave. Hadde det vært enkelt hadde alle gjort det.

Beresford ser ikke for seg de store endringene på disse listene fremover. Det er stort sett den samme type mennesker som vil dukke opp:

- Hovedlisten vil alltid domineres av entreprenører og finansfolk. Spesielt dreier det seg om folk som er flinke til å oppdage trender, gjerne før det har blitt en trend. På den måten er de allerede etablert når andre oppdager fenomenet. Listen over unge rike kommer til å være en konstant blanding av folk innen fotball og mote. Det er de eneste bransjene hvor folk tjener nok penger i ung alder.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling