Rikinger leier kunsttyv

De eksentriske lord Bath og lord Cholmondeley går utradisjonelle veier for å finne stjålen kunst verdt over 100 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to svært eksentriske aristokratene mener de har forsøkt alle muligheter for å få tak i sine verdifulle malerier som ble stjålet fra deres respektive hjem. Men så langt har ingen klart å spore kunstverkene, og da var veien til Durham fengsel kort.

Kunsttyven David Duddin er ute på prøve etter å ha sonet en fengselsstraff for å ha stjålet et rembrandtmaleri fra jarlen av Pembroke. Han har ingenting imot å jobbe for de to adelige herrene.

- Jeg gjorde en stor tabbe ved å bli involvert i Rembrandt-tyveriet, og jeg vil gjerne gjøre noe godt av det kaoset som denne saken har ført med seg, sier David Duddin ifølge Daily Mail.

Moralsk feil

Duddin får klekkelig betalt for å vende seg mot sine tidligere kunsttyv-kolleger og forsøke å skaffe de stjålne maleriene tilbake til lordene. Det faller lovens voktere tungt for brystet.

- Dette er moralsk feil. Det kan også være en forbrytelse. I virkeligheten skal en kriminell forsøke å tjene penger på å være kriminell. Han tilbyr å skaffe tilbake tyvegods uten å forsøke å fange tyvene, sier David Raine leder av politiforbundet i Northumbria.

Men de bestjålne lordene syns det er greit å la tyven lete etter tyvegodset.

- Han er en gammel kjenning av politiet, men han er en skikkelig kar. Vi vil gjøre alt innenfor loven for å få disse bildene tilbake, sier Charles Hill på vegne av de to.

Duddin får alle utgifter dekket i jakten på maleriene, i tillegg kan han vente seg en solid belønning dersom han lykkes.

Det dreier seg om lord Baths Titian-maleri «Hvile på vei til Egypt» til en verdi av 5 millioner pund og «Den hvite anda» malt av Jean-Baptiste Audrey tilhørende lord Cholmondeley også det verdt sine 5 millioner pund.

VELSTÅENDE: Lord Bath vasser i penger, men vil er lite lysten på å miste maleriet sitt.