Rikke (19): - Lei av det perfekte kroppsidealet

Rikke Smeberg fra Ski ble mamma for åtte uker siden. Nå deler 19-åringen bilder hun mener man ser altfor lite av i sosiale medier.

UREDD: Rikke Smeberg deler bilder på Instagram som får mange til å sperre opp øynene. Foto: Instagram
UREDD: Rikke Smeberg deler bilder på Instagram som får mange til å sperre opp øynene. Foto: Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rikke Smeberg ble mor til dattera Emily for åtte uker siden. Etter fødselen ønsket hun å dele det hun omtaler som «ærlige» bilder av hvordan kroppen så ut etter fødselen.

- Jeg er lei av det perfekte kroppsidealet vi ser så mye av på sosiale medier. Jeg har delt bildene av meg selv for å vise at det er normalt at magen ser ut som en «sakkosekk» etter fødsel, sier Smeberg til Dagbladet torsdag.

Stor påkjenning

Smeberg fikk datteren sammen med forloveden sin Martin Tømt (26), og trioen skal snart skal flytte sammen i en leilighet på Langhus.

Hun forteller at det var en stor påkjenning for kroppen å gjennomgå fødselen. Det ser hun tydelig når hun ser seg i speilet, og hun er klar i sitt budskap om at det ser helt naturlig ut.

- Jeg har ikke sett mange mager som min på Instagram. Mange som deler bilder etter graviditet er ofte kvinner som har mistet fødselsvekta veldig raskt. Slik er det ikke for de fleste, og jeg vil vise til andre at man ikke skal skamme seg over strekkmerker og en hengende mage, sier Smeberg.

19-åringen forteller at hun er stolt over strekkmerkene sine, som hun kaller «tigerstriper». Hun vet at det er mange gravide kvinner som får de såkalte tigerstripene under graviditeten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer