Du leser nå Dagbladet Pluss

Rikmannsdatteren som ble terrorist

En februarkveld i 1974 ble millionærarvingen Patricia «Patty» Hearst kidnappet i sitt eget hjem. Et par måneder senere deltok hun i et bankran - sammen med kidnapperne.

RETTSSAK: Patty Hearst ankommer rettssaken i San Francicso på hennes egen 22-årsdag 20. februar 1976. Under vitnemålet påberopte hun seg det femte 

grunnlovstillegget 19 ganger. Tillegget gir personer en konstitusjonell rett til ikke å si 

noe som kan brukes mot dem selv i retten. Foto: AP/NTB SCANPIX
RETTSSAK: Patty Hearst ankommer rettssaken i San Francicso på hennes egen 22-årsdag 20. februar 1976. Under vitnemålet påberopte hun seg det femte grunnlovstillegget 19 ganger. Tillegget gir personer en konstitusjonell rett til ikke å si noe som kan brukes mot dem selv i retten. Foto: AP/NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Millionærarving. Student. Kidnappingsoffer. Bankraner. Fengselsfugl. Tobarnsmamma. Forfatter. Sosietetskvinne. Filmstjerne. Og nå; hundeentusiast. Senest i vår gikk den nusselige shih tzuen hennes til topps under et hundeshow i New York.

40 år etter at hun ble arrestert for delaktighet i et bankran, er det fremdeles usikkerhet blant amerikanere om hvem den egentlige Patty Hearst er.

Men det er altså rollen som terrorist som har gjort henne mest kjent. Ikke som skuespillerkollega av Johnny Depp i en John Waters-kalkun fra 1990.

Få har glemt det ikoniske bildet av henne i en bank i april 1974, iført trenchcoat og med en avsagd hagle i hendene. Hun gikk fra å være en savnet, uskyldig tenåring til å bli en etterlyst bankraner.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.