Riksadvokat kaller inn til møte om gjengkriminalitet i Oslo

Kripos og politimesterne i Oslo og Øst politidistrikt er innkalt til riksadvokat Tor-Aksel Busch for å forklare seg om gjengproblematikken i Oslo.

KALLER INN: Riksadvokat Tor-Aksel Busch har kalt Kripos og politiet inn til møte om gjengkriminaliteten i Oslo. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
KALLER INN: Riksadvokat Tor-Aksel Busch har kalt Kripos og politiet inn til møte om gjengkriminaliteten i Oslo. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Både resultater og utfordringer bes kommentert og belyst», skriver Riksadvokaten i møteinnkallelsen som VG omtaler.

Statsadvokat Reidar Bruusgaard ved Riksadvokatembetet sier til avisa at det ikke handler om kritikk, men at de ønsker å få en oppdatert og ærlig beskrivelse av situasjonen. I tillegg ønsker de konkrete forslag til tiltak mot gjengen, for eksempel lovendring.

- Vårt inntrykk er at politiets intensiverte innsats den senere tid har gitt gode resultater, sier han.

Jan Bøhler (Ap) i justiskomiteen har engasjert seg kraftig i gjengproblematikken, og er fornøyd med at Riksadvokaten har kalt inn til møte.

- Dette er meget viktig og riktig av Riksadvokaten. Han sender nå et sterkt signal om at arbeidet mot gjenger og organisert kriminalitet har et nasjonalt perspektiv og er en nasjonal oppgave, sier Bøhler.

Møtet skal finne sted 21. august.

(NTB)

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer