Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Riksadvokaten: - Brustad-bua ingen politisak

Riksadvokaten mener politiet bør slippe å håndheve den nye åpningstidsloven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksadvokaten er oppgitt over at politiet stadig blir pålagt å håndheve nye lover som regulerer næringer, skriver Dagens Næringsliv.

- Når det gjelder reguleringslovgivning, mener vi politikerne oftere bør tenke i andre retninger enn straff og politi. Det offentlige har en lang rekke kontrollinstanser som burde ta seg av håndhevingen av slike lover. Politiet bør konsentrere seg om å ta seg av mer alvorlig kriminalitet, sier førstestatsadvokat Knut Kallerud hos Riksadvokaten.

Riksadvokaten er påtalemyndighetens øverste leder og utformer blant annet retningslinjer for hvilke oppgaver politiet bør prioritere.

Det er ikke bare den nye åpningstidsloven Riksadvokaten er frustrert over.

- Røykeloven og påbudet om flyteutstyr i båt, er eksempler på andre lover vi mener det er naturlig å diskutere om politiet skal bruke ressurser på å håndheve. Jo flere slike lover vi får, jo mer må politiet spre sin kapasitet. Det er uheldig, sier Kallerud.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling